Samsun TSO’da seçim heyecanı
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) 41 meslek grubunda gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri başladı. Seçimlerde üyeler sandık başına giderek yeni dönem

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), yeni dönem yönetim organlarını belirlemek üzere sandık başına gitti. 41 meslek grubunda büyük bir katılımla başlayan seçimlerde, üyeler yeni dönemde görev yapacak isimleri seçmek için oylarını kullandı.
Samsun TSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen ilk etap seçimlerinde, meslek komiteleri ile meclis asıl ve yedek üyeleri belirleniyor. Grup üye sayılarına bağlı olarak komite ve meclis üyelerinin sayısı değişiklik gösterirken, süreç oldukça demokratik bir atmosferde ilerliyor.
Seçimleri değerlendiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Aday Adayı Salih Zeki Murzioğlu, sürecin sükûnet içinde geçtiğini vurgulayarak, "Görüldüğü gibi gayet demokratik bir ortamda seçimler yapılıyor. 41 meslek komitemiz var; bunlardan birinde üç, yedi listede iki pusula yarışırken, geri kalanlar tek liste halinde seçime giriyor" dedi. Murzioğlu, başkanlık adaylığı için öncelikle meclis üyesi seçilmek gerektiğinin de altını çizdi.
Bugün tamamlanacak ilk etabın ardından gözler 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek ikinci tura çevrilecek. Bu aşamada yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı, TOBB genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri belirlenerek Samsun TSO'nun yeni dönemi resmiyet kazanacak.






Kaynak: İHA
İlgili Haberler
Yorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.


