Samsun, tarihin en sıcak gününe hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
samsun tarihin en sicak gunune hazirlaniyor GH57C4TE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun, tarihin en sıcak gününe hazırlanıyor

Kuzey Afrika kaynaklı sıcak hava dalgası tesirindeki Samsun, tarihinin en sıcak günlerinden birine hazırlanıyor. Meteoroloji datalarına nazaran, kentte hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 42 derecenin üzerine çıkarak son 87 yılın rekorunu kırabilir.

Türkiye genelinde tesirli olan çöl sıcakları Samsun’da da şiddetini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sıcaklıkların hafta başına kadar kademeli olarak artacağını ve Vezirköprü, Havza üzere iç kesitlerde rekor düzeylere ulaşacağını duyurdu.

Samsun’da temmuz ayında şimdiye dek ölçülen en yüksek sıcaklık 25 Temmuz 1973’te 37,5 derece olarak kaydedilmişti. Kentin tüm zamanlardaki en yüksek sıcaklığı ise 15 Ağustos 1938’de 39 derece olarak ölçülmüştü. Lakin bu hafta Vezirköprü’de 42 dereceyi, Havza’da ise 39 dereceyi geçmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte bu rekorların tarihe karışması bekleniyor.

Nemle birlikte hissedilen 47 dereceye çıkabilir

Bazı bölgelerde nem oranının yüzde 90’ı aşmasıyla birlikte hissedilen sıcaklığın, ölçülen kıymetin 5 derece üzerine çıktığı belirtildi. Bu durum bilhassa kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için önemli sıhhat riskleri oluşturuyor.

Yetkililer, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 ortasında güneş altında kalınmaması, bol sıvı tüketilmesi ve açık renkli giysiler tercih edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin