Samsun - Sivas demiryolu sele teslim oldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun – Sivas demiryolu sele teslim oldu

Samsun’da tesirli olan sel suları Samsun-Sivas demiryolunu da kapladı ve demiryolu adeta dereye döndü.

AFAD ve Meteorolojinin dün yaptığı kuvvetli sağanak ikazının akabinde sabaha karşı başlayan sağanak, Samsun’un vurdu ve cadde, sokak, park, meydan, mesken ve işyerlerini su bastı. Selden Samsun – Sivas demiryolu da etkilendi. İlkadim ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde demiryolu adeta dereye döndü. Demiryolu kenarındaki konut ve sokakları da su bastı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 20
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mart, 2026 14:35 tarihinde yayınlandı
0
0

27. Uluslararası Belgesel Film Festivalinin afişi belli oldu

Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen “En İyi Afiş Tasarımı” yarışması sonuçlandı. 192 eserin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada birincilik ödülü, Sinop Üniversitesi öğrencisi Asmin Nur Nart’ın oldu.

Safranbolu’nun kültürel mirasını ve belgesel sinemanın gücünü bir araya getiren festivalin kurumsal kimliğini yansıtmak amacıyla düzenlenen yarışma süreci tamamlandı. 5 Şubat’ta başlayan başvuru sürecinin ardından seçici kurul, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse başkanlığında bir araya gelerek başvuruları titizlikle inceledi.

Toplam 134 katılımcının 192 farklı tasarımla dahil olduğu yarışmada jüri; Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Kamil Şen, SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, Festival Danışmanları Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Serdar Sabuncu ve Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak, Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder’den oluştu.

Yapılan teknik ve sanatsal değerlendirmeler sonucunda, Sinop Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü öğrencisi Asmin Nur Nart’ın hazırladığı tasarım, festivalin bu yılki resmi afişi olarak seçildi.

Yarışmanın birincisi seçilen Nart, 30 bin TL’lik para ödülünün yanı sıra festivalin simgesi olan ödül heykelciğinin de sahibi oldu. Kazanan tasarımcıya ödülü, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali görkemli ödül töreninde takdim edilecek.

Seçilen tasarım; festivalin ruhunu yansıtan özgün yapısı, farklı mecralarda (sosyal medya, billboard, broşür) kullanılabilirliği ve yüksek grafik uygulama kalitesiyle jüriden tam not aldı. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında tüm kullanım hakları Safranbolu Belediye Başkanlığına devredilen afiş, festivalin bu yılki tüm tanıtım faaliyetlerinin ana görseli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin