blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun Şehir Hastanesi’ne 28 milyon TL’lik enerji yatırımı

Samsun Kent Hastanesi’nin güç altyapısına 28 milyon TL’lik yatırım yapıldı.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun Şehir Hastanesi ve etrafındaki güç altyapısını güçlendirmek için 28 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Bu kapsamda 9 kilometre uzunluğunda yer altı şebekesi inşa ederek güç altyapısını daha güçlü hale getirdi. Ayrıyeten, bölgedeki yeni ilişki yollarının aydınlatılmasını sağlamak maksadıyla 3 kilometre uzunluğunda aydınlatma direkleri tesis edildi.
Şehir hastanesi üzere kritik ehemmiyete sahip sıhhat kuruluşlarının kesintisiz güce erişimi büyük kıymet taşıyor. Hastanenin gücünü sağlamak için alternatif güç besleme kanalları oluşturan YEDAŞ, böylelikle beklenen güç kesintilerine karşı daha güçlü bir altyapı meydana getirdi.

7/24 kaliteli ve sürdürülebilir enerji
YEDAŞ, bu yatırımla Samsun Şehir Hastanesi ve etrafında ikamet eden 2 bin aboneye 7 gün 24 saat kaliteli ve sürdürülebilir güç arzı sağlamayı hedefliyor. Bu çalışmalar, hastanenin tam kapasiteyle hizmet vermesine katkı sağlarken, bölgedeki sıhhat hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesine de büyük takviye sunacak.

Samsun’un sıhhat ve güç altyapısına büyük katkı
Samsun Şehir Hastanesi, bölgenin en büyük sıhhat yatırımlarından biri olarak dikkat çekerken, YEDAŞ’ın bu güç altyapı yatırımları sayesinde hastane ve bölge halkı güçlü bir güç ağına sahip oldu. Tıpkı vakitte aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla hastane etrafındaki yolların güvenliği de artırılmış oldu.
YEDAŞ, Şehir Hastanesi ve etrafındaki güç altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların süreceğini belirterek, bölgenin güç muhtaçlıklarını en yüksek standartlarda karşılamaya devam edeceklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
05 Ocak, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Belediyeden Ölçü Ve Tartı Aletleri İçin Muayene Uyarısı

Karabük Belediyesi, esnafın kullanmış olduğu ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve muayenesi için bildirim verilmesi, 3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanuna göre ölçü ve tartı aletlerinin 2 yılda bir yapılan periyodik muayene ve damgalama işlemleri için bildirim verme işlemlerinin başladığını duyurdu.

Ölçü ve tartı işlemlerinde sabit dükkânlarda kullanılan mekanik, pazar yerlerinde kullanılmakta olan elektronik (barkodsuz çıktı verebilme özelliği olmayan, herhangi bir cihaza bağlı olmayan), ibreli, mekanik teraziler, kantar, baskül, metre, litre, gram ve kilogramlar muayene ve damgalama işlemine tabidir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilk muayenesi yapılarak damgalanan ve satışa sunulan terazileri kullanabilir. İlk muayene damgası bulunmayan ölçü tartı aletlerini almak, satmak, kullanmak ve iş yerinde bulundurmak yasaktır. Arızalı ölçü ve tartı aletleri, Ölçüler ve Ayar Biriminden tamir izin formu almadan teraziler tamir ettirilemez. Ölçü ve tartı aletlerinin damgaları Ruhsat Denetim Müdürlüğü ölçü ayar memurları dışında hiç kimse tarafından sökülemez, takılamaz ve müdahale edilemez. Ölçü tartı aletleri bozulduğunda veya damga teli koptuğunda aynı gün içinde Ölçüler ve Ayar Birimine müracaat edilmek zorundadır. Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin yaptırılması, damgalattırılması ve damgalarının muhafaza edilmesi o anki kullanıcıya aittir. Sabit esnaflar Belediyemize, pazarcı esnafı bağlı bulunduğu en yakın Belediyeye müracaat edebilir. Alanın ve satanın haklarını korumak amacıyla 2026 yılı içerisinde periyodik muayene ve kontrollerimiz devam edecektir.

MUAYENE İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER

Esnafımız kullanmış olduğu, damga yılı 2024 olan ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir 02 Ocak – 02 Mart 2026 tarihleri arasında Belediyemiz Ölçüler ve Ayar Birimine beyannamesini vermek zorundadır. Beyannamesi verilecek olan terazilerin “Cinsi, Kapasitesi, Seri Numarası, Markası” bilinmek zorundadır. Beyannamesi verilmiş olan ölçü ve tartı aletleri ölçüler ayar birimince bildirilen gün ve zamanda, muayenesi yapılmak ve damgalanmak üzere randevu yerine getirilecektir. Randevu tarihinde getirilmeyen ölçü ve tartı aletlerinin muayeneleri yapılmayacaktır. İş yerlerinde ve elinde ölçü tartı aleti bulunanların cezalı duruma düşmemeleri için 02 Mart 2026 tarihine kadar bildirimlerini vermeleri gerekmektedir.

CEZAİ İŞLEMLER

Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaflar hakkında 02 Mart 2026 tarihinden itibaren 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları gereğince para cezası ile birlikte 5326 sayılı Kabahatler kanununun emre aykırılık hükümlerine istinaden para cezası uygulanarak ölçü tartı aletlerine el konulup kamu mülkiyetine geçirilecektir. Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaf için Türk Ceza Kanunu hükümlerince hapis cezası yaptırımları da yer almaktadır.

Bizi sosyal medyadan takip edin