Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Şehir Hastanesi Karadeniz Bölgesi’nin kalbine şifa olacak

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Samsun Şehir Hastanemize planlanan yeni tıbbi cihaz yatırımı 100 milyon TL’yi aştı. 3 tanesi kardiyolojide, 1 tanesi kalp damar cerrahisinde ve 1 tanesi de çocuk kardiyolojide olmak üzere 5 adet anjiyo cihazı ile tam teşekküllü bir ‘kalp merkezi’ planlayarak kalp sağlığı alanında hizmet verecek şekilde düzenleme yapıyoruz” dedi.
Samsun Şehir Hastanesinin adım adım açılma sürecine doğru ilerlediğine dikkat çeken Müdür Uras, açıklamalarda bulundu. Yüzde 95 tamamlanma oranını aşan hastanenin Samsun’a sağlık alanında, özellikle kalp sağlığı alanında büyük bir güç katacağını vurgulayan Uras, “Bakanlığımızla da bu konuda güçlü bir diyalog halindeyiz. Gerek son teknoloji cihazların hastanemizde kullanılması, gerekse nitelikli personellerle hizmetin güçlendirilmesi noktasında Sağlık Bakanlığımızdan fazlasıyla destek görüyoruz. Kalp sağlığı alanında Samsun Şehir Hastanemize planlanan yeni tıbbi cihaz yatırımı 100 milyon TL’yi aştı. Yeni fiziki alanlar, güçlenen tıbbi teknik altyapı ve nitelikli ekiplerin artışıyla birlikte yoğun bakım yatak sayımızdan, ameliyathane masa sayımıza, anjiyo ünite sayımızdan bu alanda çalışan ekip sayısına Eğitim ve Araştırma Hastanesine oranla 2’ye hatta bölümüne göre 3 kat bir büyüme imkânına sahip olacağız. Deneyimli ve çok iyi bir kalp damar cerrahisi ekibimiz ile kalp ameliyatlarına ayrılacak 5 özel ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathaneyle günde 10 adet büyük kalp ameliyatı yapma şansına sahip olacağımız hastanemizde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bir yılda ulaştığı 400 kalp ameliyat sayısına çok daha kısa bir sürede ulaşabilecek ve yıllık bin- bin 200 açık kalp ameliyatı yapabilecek bir güce sahip olacağız” diye konuştu.

"Bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavuşacak"
Hastanenin özellikle kalp alanında vereceği hizmetin altını çizen Uras şunları söyledi:
"Samsun Şehir Hastanemizde hizmete girecek 5 yeni anjiyo ünitemizle birlikte ilimiz kamu hastanelerindeki anjiyo sayımız 7’ye yükselecek. 7 gün 24 saat çalışma usulü hizmet verecek kalp merkezimiz sayesinde ani gelişen yada kronik Kalp Damar hastalıklarının tedavisi anlamında da Samsun Şehir Hastanemiz, hem şehrimizin, hem de bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavuşacak. Kalp sağlığı alanında yapılacak 100 milyon TL’yi aşan yeni tıbbi cihaz yatırımı sayesinde, Samsun Şehir Hastanemiz sadece ilimizin ve çevre illerin değil Karadeniz Bölgesi’nin kalbine şifa olacak şekilde bir hizmet verecek. Samsun Şehir Hastanemiz, kalp sağlığı alanında vereceği bu kaliteli hizmet ile hem şehrimizin hem de ülkemizin gurur kaynağı olacak."

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Alo 190 fetva hattına Ramazan ayında yoğun ilgi

Türkiye’de vilayet müftülükleri bünyesinde hizmet sunan ‘Alo 190 Dini Soruları Karşılıklandırma Hattı’na Ramazan ayı ile birlikte ağır halde soru geliyor.
Trabzon Vilayet Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan ’Alo 190 Fetva Hattı’ Ramazan ayı münasebetiyle çok sayıda sorular gelirken, bu soruların çoğunluğu ibadet ve toplumsal hayatla ilgili olduğu belirtildi.
Din İşleri Yüksek Kurulu, Alo 190 dini soruları karşılıklandırma (Fetva) çizgisini, günümüz beşerinin gereksinimleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Alo 190 Fetva Sınırı, dijital teknolojilerin dayanağı alınarak kolay erişilebilen, inançlı ve kaliteli bağlantı imkânı sunan bir davet merkezine dönüştürüldü.

Ramazan ayı ile birlikte en fazla soru oruçtan
Trabzon Vilayet Müftülüğünde fetva vaizi olarak vazife yapan Mehmet Şerif Yüksel, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fetva çizgisine bilhassa orucu bozan, bozmayan bahislerle ilgili sorular geldiğini söyledi. Yüksel "Fetva çizgisine daha çok ibadetle ilgili sorular geliyor. Bilhassa Ramazan ayının başlamasıyla birlikte orucu bozan, bozmayan şeyler. ’Hasta olanlar sıhhat açısından nasıl oruç fiyat?’ biçiminde sorular geliyor. Yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde ibadetlerle ilgili soru istatistiğimiz var. Bunlar ortasında en çok karşılaştığımız sorulardan kimileri ise ’Tedavi hedefli iğne vurulmak, diş fırçalamak orucu bozar mı?’ üzere sorular geliyor" dedi.
Gelen soruların yaklaşık yüzde 30 kadarının toplumsal hayatla ilgili olduğunu kaydeden Yüksel, "Ramazan ayı olması hasebiyle ibadetle ilgili soruların sayısal kıymeti daha yükselmiş olabilir. Yüzde 40’ın üzerinde ibadetle ilgili sorular almaktayız. Yaklaşık yüzde 30 toplumsal hayatla ilgili, inançlar ve dini oluşumlarla ilgili yüzde 10’nun üzerinde, iktisadi hayat, sıhhat alanıyla ilgili olarak da yüzde 15 civarında soru alıyoruz. Kur-an’ı Kerim ve mealiyle ilgili yüzde 2-5 ortası sorular almaktayız" diye konuştu.

"Vesvesesi yüksek seviyede olan vatandaşlarımızı tabiplere yönlendiriyoruz"
Zaman vakit sıra dışı sorular da aldıklarını tabir eden Yüksel, "Alanımız olmamakla birlikte vakit zaman ruhsal danışmanlık yapmak zorunda kalıyoruz. Vesvesesi yüksek seviyede olan vatandaşlarımızı hekimlere yönlendiriyoruz. Psikoloğa, psikiyatriye gidiniz diye tavsiye ediyoruz. Kimileri hocam sizin tavsiyeniz nedir bu hususta bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Diye ısrar ettikleri taktirde elimizden geldiği kadarıyla danışmanlık yapıyoruz, kendilerine yardımcı oluyoruz. Şayet bir çıkmazda ise ilgili ayeti, hadisi, kaynağı paylaşıyoruz" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.