Samsun Şehir Hastanesi inşaatında yüklenici firma ve taşeron anlaşmazlığı - Karabük Haber Postası
samsun sehir hastanesi insaatinda yuklenici firma ve taseron anlasmazligi 6OsGYtp7 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Şehir Hastanesi inşaatında yüklenici firma ve taşeron anlaşmazlığı

Samsun Şehir Hastanesi inşaatında elektrik işini yapan bir taşeron firma, ana firmadan ’para alamadığı’ gerekçesiyle iş bıraktı. Polis, muhtemel bir olumsuzluğa karşı inşaatta önlem aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın öz kaynaklarıyla yapılan Samsun Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Hastanenin elektrik işini yapan ’Teknor’ isimli elektrik firması, yüklenici firma olan Gürbağ Group’tan para alamadığı gerekçesiyle iş bıraktı. Hastane inşaat alanında kalan malzemeleri almaya giden elektrik firması çalışanları, içeri alınmadı. Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Ana yüklenici firmanın inşaat yetkilisi, “Durum işveren ve taşeron anlaşmazlığıdır. Şu anda hukuki süreç işliyor” dedi.

Elektrik firması yetkilileri ise içeride malzemelerinin kaldığını, ana firmanın paralarını ödemediğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin