Samsun Şehir Hastanesi inşaatında elektrik işini yapan bir taşeron firma, ana firmadan ’para alamadığı’ gerekçesiyle iş bıraktı. Polis, muhtemel bir olumsuzluğa karşı inşaatta önlem aldı.
Sağlık Bakanlığı’nın öz kaynaklarıyla yapılan Samsun Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Hastanenin elektrik işini yapan ’Teknor’ isimli elektrik firması, yüklenici firma olan Gürbağ Group’tan para alamadığı gerekçesiyle iş bıraktı. Hastane inşaat alanında kalan malzemeleri almaya giden elektrik firması çalışanları, içeri alınmadı. Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
Ana yüklenici firmanın inşaat yetkilisi, “Durum işveren ve taşeron anlaşmazlığıdır. Şu anda hukuki süreç işliyor” dedi.
Elektrik firması yetkilileri ise içeride malzemelerinin kaldığını, ana firmanın paralarını ödemediğini söyledi.


Samsun Şehir Hastanesi inşaatında yüklenici firma ve taşeron anlaşmazlığı
Zonguldak Valiliği duyurdu: YKS ve AYT öncesi nüfus müdürlükleri açık olacak
Zonguldak Valiliği, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında adayları yakından ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu.
Yapılan duyuruda, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nı kaybeden, yeniden çıkarması gereken veya kimlik belgesinde sorun bulunan adaylar için Merkez, Çaycuma ve Ereğli İlçe Nüfus Müdürlüklerinin sınav günlerinde açık tutulacağı bildirildi.
Adaylara fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve barkodlu/karekodlu Geçici Kimlik Belgesi düzenlenebileceği belirtilirken, nüfus müdürlüklerinin çalışma saatleri de paylaşıldı.
Buna göre; 20 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 21 Haziran Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet verilecek.
Valilik açıklamasında, sınava girecek tüm öğrencilere başarı dilekleri iletilirken, kimlik belgesiyle ilgili problem yaşayan adayların mağduriyet yaşamamaları için belirtilen saatlerde nüfus müdürlüklerine başvurmaları istendi.

