Reklam
Reklam
samsun sehir hastanesi baglanti yolu calismalari 7t4Na69z jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolu çalışmaları

Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolu çalışmaları hızla devam ediyor. Haziran ayı sonunda çevre yolu ile hastane acil girişi arasındaki 2,2 kilometre uzunluğundaki kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanacak.

Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında ihtiyaç duyduğu, yapımı devam eden bin 103 yataklı Samsun Şehir Hastanesinin 2024 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Hastaneye ulaşımı sağlayacak olan ve mevcut imar planına göre yapılacak Şehir Hastanesi bağlantı yolu, Samsun çevre yoluna bağlanacak şekilde projelendirildi. Söz konusu bağlantı yolu 8 ocak tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındı. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2023 tarihinde ihale edilen projede 8 Haziran 2023 tarihinde yapım çalışmalarına başlandı.

2,2 kilometrelik bağlantı yolu Haziran sonunda bitecek

Proje ile geometrik standartların yükseltilerek güzergahın tamamının aynı standart ve konforda tamamlanarak hastaneye ulaşımın sağlanması amaçlanıyor. Toplam uzunluğu 5,3 kilometre ve 2×3 şeritli bölünmüş yol bitümlü sıcak karışım standardındaki ihale kapsamında; 2×250 metre uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 1 adet farklı seviyeli kavşak bulunuyor. Samsun’da ulaşımında önemli yer tutan yatırımın hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda işe başlama tarihinden bugüne kadar toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı imalatlarında çalışmalar yürütüldü. Yolun bir bölümünde bitümlü temel serimi tamamlandı. Haziran ayı sonunda çevre yolu ile hastane acil girişi arasındaki 2,2 kilometre uzunluğundaki kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak Şehir Hastanesinin bağlantısı sağlanmış olacak.

Hastane yolu şantiyesinde geri kalan kısımların tamamlanması için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce çalışmalara hızla devam ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yagmur kazayi getirdi hafif ticari arac kontrolden cikti surucu camdan firladi d5WBEJbk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Yağmur Kazayı Getirdi: Hafif Ticari Araç Kontrolden Çıktı, Sürücü Camdan Fırladı

Zonguldak-Kdz. Ereğli kara yolunda etkili olan yağış kazayı beraberinde getirdi. Soğanlı rampası mevkiinde kontrolden çıkan hafif ticari kamyonet kaza yaptı, sürücü çarpmanın etkisiyle araçtan savruldu.

Edinilen bilgilere göre, 67 TC 159 plakalı hafif ticari kamyonet, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarında durabilirken, çarpmanın şiddetiyle sürücü araç içerisinden camdan dışarı fırladı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Yaralı sürücü daha sonra ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden alınan bilgilere göre sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazanın ardından jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin