Reklam
Reklam
samsun sehir hastanesi baglanti yolu calismalari 7t4Na69z jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolu çalışmaları

Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolu çalışmaları hızla devam ediyor. Haziran ayı sonunda çevre yolu ile hastane acil girişi arasındaki 2,2 kilometre uzunluğundaki kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanacak.

Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında ihtiyaç duyduğu, yapımı devam eden bin 103 yataklı Samsun Şehir Hastanesinin 2024 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Hastaneye ulaşımı sağlayacak olan ve mevcut imar planına göre yapılacak Şehir Hastanesi bağlantı yolu, Samsun çevre yoluna bağlanacak şekilde projelendirildi. Söz konusu bağlantı yolu 8 ocak tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındı. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2023 tarihinde ihale edilen projede 8 Haziran 2023 tarihinde yapım çalışmalarına başlandı.

2,2 kilometrelik bağlantı yolu Haziran sonunda bitecek

Proje ile geometrik standartların yükseltilerek güzergahın tamamının aynı standart ve konforda tamamlanarak hastaneye ulaşımın sağlanması amaçlanıyor. Toplam uzunluğu 5,3 kilometre ve 2×3 şeritli bölünmüş yol bitümlü sıcak karışım standardındaki ihale kapsamında; 2×250 metre uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 1 adet farklı seviyeli kavşak bulunuyor. Samsun’da ulaşımında önemli yer tutan yatırımın hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda işe başlama tarihinden bugüne kadar toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı imalatlarında çalışmalar yürütüldü. Yolun bir bölümünde bitümlü temel serimi tamamlandı. Haziran ayı sonunda çevre yolu ile hastane acil girişi arasındaki 2,2 kilometre uzunluğundaki kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak Şehir Hastanesinin bağlantısı sağlanmış olacak.

Hastane yolu şantiyesinde geri kalan kısımların tamamlanması için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce çalışmalara hızla devam ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
www 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 15:32 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kafası ve gözleri yanan baykuş tedavi altına alındı

Karabük’te yol kenarında yaralı halde bulunan, kafasında ve gözlerinde ciddi yanıklar tespit edilen baykuş, tedavi altına alındı.

Karabük’te vatandaşlar tarafından yol kenarında bitkin halde bulunan baykuş, vakit kaybedilmeden veteriner kliniğine götürüldü. Yapılan ilk muayenede baykuşun kafasında ve göz çevresinde ciddi yanıklar olduğu belirlendi.

Baykuşun tedavisini üstlenen Veteriner Hekim İlker Başdağ, yaralanmanın ilk düşünüldüğü gibi bir çarpma sonucu oluşmadığını ifade ederek, yüksek ısıya maruz kalmış olabileceğini söyledi. Başdağ, “Baykuşumuzu buraya getirirken bize bir yere çarpmış olabileceğini söylediler ancak durum öyle görünmüyor. Kafasında ciddi yanıklar var. Çok sıcak bir yere temas etmiş ve o bölgeye yapışmış gibi görünüyor. Sorunumuz sadece kafatasıyla sınırlı değil, aynı zamanda gözler de bu sıcaktan ciddi şekilde etkilenmiş” dedi.

Tedavi sürecinin birkaç hafta sürebileceğini belirten Başdağ, “Yanık bölgede büyük bir sorun görünmüyor, o kısmı hızlı şekilde iyileştirebiliriz. Ancak gözlerle ilgili daha detaylı inceleme yapmamız gerekiyor. Bunun için birkaç gün geçmesi lazım. Bölgede enfeksiyon oluşmaya başlamış durumda. Önceliğimiz enfeksiyonu kontrol altına almak, ardından gözlere yönelik detaylı muayene gerçekleştirmek olacak” diye konuştu.

Halsiz düştüğü ve görme yetisinin zarar görmüş olabileceği değerlendirilen baykuşun, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına salınacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin