Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, 2024’te toplam 572 tabibin kente atandığını açıklayarak, “Yeni vazifeye başlayan doktorlarımızla, 2025 yılında Samsun’umuza daha nitelikli ve güçlü sıhhat hizmet sunmak için hazırız” tabirini kullandı.
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 120. Devir Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası kapsamında Samsun’a 6 uzman ve 4 pratisyen tabip takımı tahsis edildi.
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nce, “Yeni atanan bu 10 hekimimizle birlikte 2024 yılı içinde vilayetimize ataması yapılan uzman ve pratisyen doktor sayımız 572’ye ulaşmıştır. Kentimizin doktor takımının güçlenmesine dayanağından ötürü Sıhhat Bakanlığımıza teşekkür eder; Samsun Eğitim ve Araştırma, Çarşamba, Havza, Salıpazarı Devlet Hastanelerimiz ve 19 Mayıs Toplum Sıhhati Merkezimizde vazifeye başlayacak olan 10 yeni doktorumuza vazifelerinde muvaffakiyetler dileriz” denildi.


Samsun sağlık ordusuna 2024’te 572 hekim katıldı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

