Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun sağlık filosuna 5 yeni ambulans: Ambulans sayısı 83’e çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’a 5 yeni ambulans tahsis edildi. Yeni ambulanslarla ildeki acil sağlık hizmetleri veren ambulans sayısı 83’e yükseldi.
5 yeni ambulansı hizmete alma programında sürücülere anahtarları teslim edildi. Programda açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, istasyon sayısı helikopter ambulans istasyonuyla birlikte 53’e çıktığını söyledi. Müdür Mustafa Uras, “Samsun 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi olarak Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle büyük bir gelişim ve değişim içindeyiz. 2002 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibimiz 5 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve bu istasyonlarda görev yapan 5 ambulansla hizmet verirken, bugün istasyon sayımız helikopter ambulans istasyonumuzla 53’e, ambulans sayımız ise yeni hizmete giren 5 ambulansımızla 83’e yükseldi. Bu 83 aracın içinde ekiplerimizin her türlü zorlu şartta hizmet verebilmeleri için 4x4 paletli ambulanstan helikopter ambulansına, aynı anda 4 hastamızı nakledebileceğimiz 4 yataklı ambulanstan obez ve yoğun bakım ambulansına kadar her türlü acil sağlık hizmeti aracımız bulunuyor. Tabii ki bu çalışmalar yeterli değil. Bu alanda hem şehrimize hem ülkemize daha nitelikli hizmet sunmak için planlamalarımız devam ediyor" dedi.
Uras, "Geçtiğimiz günlerde bu anlamda ilimizi ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Uzm. Dr. Hakan Güner ve daire başkanlarımızla ilimizde yürütülen çalışmaları ve 112 acil sağlık hizmetleri alanında yapılabilecek planlamaları görüşme imkânımız oldu. Bakanlığımızın da desteğiyle ildeki araç envanterimizi güçlendirmek, ilimizi acil sağlık hizmetleri ve UMKE eğitimlerinin yapılacağı bir merkez haline getirmek konusunda görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Samsun, Acil Sağlık Hizmetleri alanında Türkiye’de ismini daha çok duyuran ve diğer illere örnek çalışmalar sunup, eğitim anlamında onlara destek veren bir il olarak yerini alacak. Bu vesileyle Acil Sağlık Hizmetleri alanında 7/24 kesintisiz olarak görev yapan tüm sağlık ekibimize teşekkürlerimi iletiyor, yeni hizmete giren 5 ambulansımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 22:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aydınlıkevler Mahallesi 3. kez muhtarlık seçimine gitti

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'nde üçüncü kez muhtarlık seçimi yapıldı. 4 adayın kıyasıya yarıştığı seçimde Bahattin Ceylan 530 oy ile mahallenin yeni muhtarı olurken, ilk seçimde muhtarlığı düşürülen ve yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı.
Karabük’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Aydınlıklevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı’nın (57) geçmişte aldığı bir hapis cezası nedeniyle İlçe Seçim Kurulu mazbatasını iptal etti. Yenilenen seçimlerde muhtarlığı iptal edilen eşinin yerine seçime girerek kazanan Aysun Bostancı’nın da (57) muhtarlık görevi 2021 yılında hakkında açılan davada aldığı hapis cezası nedeniyle düşürüldü. İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilendiği Aydınlıkevler Mahallesi'nde muhtarlığı düşürülen Fahri Bostancı ile birlikte Bahattin Ceylan, Ahmet Teker ve Sedat Eker aday oldu. Aydınlıkevler İlkokulunda 5 sandık kuruldu. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saat 17.00’de sona eren seçimde bin 620 mahalle sakini sandık başına giderek oylarını kullandı. Sandıkların açılması ile yapılan oy sayımına göre Bahattin Ceylan 530 oy alarak mahallenin yeni muhtarı olurken, muhtarlığı düşürüldükten sonra yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı. Diğer adaylardan Ahmet Teker 361 oy alırken, Sedat Eker 129 oy aldı. 26 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonucunu okul bahçesinde seçmenleri ve yakınları ile birlikte kutlayan Bahattin Bostancı, "Belediyemiz ne kadar yardım ederse bütün mahalle halkı ile birlikte çok çalışacağız. Çok güzel geçen bir seçim oldu. El birliği ile anlayışlı bir şekilde mahallemize hizmet edeceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin