Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsun sağlık filosuna 5 yeni ambulans: Ambulans sayısı 83’e çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’a 5 yeni ambulans tahsis edildi. Yeni ambulanslarla ildeki acil sağlık hizmetleri veren ambulans sayısı 83’e yükseldi.
5 yeni ambulansı hizmete alma programında sürücülere anahtarları teslim edildi. Programda açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, istasyon sayısı helikopter ambulans istasyonuyla birlikte 53’e çıktığını söyledi. Müdür Mustafa Uras, “Samsun 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi olarak Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle büyük bir gelişim ve değişim içindeyiz. 2002 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibimiz 5 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve bu istasyonlarda görev yapan 5 ambulansla hizmet verirken, bugün istasyon sayımız helikopter ambulans istasyonumuzla 53’e, ambulans sayımız ise yeni hizmete giren 5 ambulansımızla 83’e yükseldi. Bu 83 aracın içinde ekiplerimizin her türlü zorlu şartta hizmet verebilmeleri için 4x4 paletli ambulanstan helikopter ambulansına, aynı anda 4 hastamızı nakledebileceğimiz 4 yataklı ambulanstan obez ve yoğun bakım ambulansına kadar her türlü acil sağlık hizmeti aracımız bulunuyor. Tabii ki bu çalışmalar yeterli değil. Bu alanda hem şehrimize hem ülkemize daha nitelikli hizmet sunmak için planlamalarımız devam ediyor" dedi.
Uras, "Geçtiğimiz günlerde bu anlamda ilimizi ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Uzm. Dr. Hakan Güner ve daire başkanlarımızla ilimizde yürütülen çalışmaları ve 112 acil sağlık hizmetleri alanında yapılabilecek planlamaları görüşme imkânımız oldu. Bakanlığımızın da desteğiyle ildeki araç envanterimizi güçlendirmek, ilimizi acil sağlık hizmetleri ve UMKE eğitimlerinin yapılacağı bir merkez haline getirmek konusunda görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Samsun, Acil Sağlık Hizmetleri alanında Türkiye’de ismini daha çok duyuran ve diğer illere örnek çalışmalar sunup, eğitim anlamında onlara destek veren bir il olarak yerini alacak. Bu vesileyle Acil Sağlık Hizmetleri alanında 7/24 kesintisiz olarak görev yapan tüm sağlık ekibimize teşekkürlerimi iletiyor, yeni hizmete giren 5 ambulansımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin