Samsun’da protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programına katıldı. Vali Tavlı, iftarın ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ersan Aksu ve Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Köse, protokol üyeleri, özel ihtiyaçlı çocuklar, aileleri ve Türk dünyasının dört bir köşesinden gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eğitim gören öğrencilerle birlikte Nevruz aktifliğine katıldı. Protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı, demir dövdü. Kutlamalar kapsamında, doğum günü 21 Mart olan Özbekistanlı öğrenci Nevruz Burieva için de pasta kesilerek doğum günü kutlandı.
Nevruz Bayramı’nın birlik ve beraberliği simgelediğini belirten Vali Orhan Tavlı, “Tüm rahmetiyle baharın geldiğinin müjdecisi olan Nevruz’un yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyor, aziz milletimizle birlikte gönül ve kültür coğrafyamızdaki tüm soydaşlarımızın, kardeşlerimizin ve komşularımızın 21 Mart Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyoruz” dedi.


Samsun protokolü Nevruz ateşi yaktı
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

