Samsun’da protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programına katıldı. Vali Tavlı, iftarın ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ersan Aksu ve Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Köse, protokol üyeleri, özel ihtiyaçlı çocuklar, aileleri ve Türk dünyasının dört bir köşesinden gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eğitim gören öğrencilerle birlikte Nevruz aktifliğine katıldı. Protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı, demir dövdü. Kutlamalar kapsamında, doğum günü 21 Mart olan Özbekistanlı öğrenci Nevruz Burieva için de pasta kesilerek doğum günü kutlandı.
Nevruz Bayramı’nın birlik ve beraberliği simgelediğini belirten Vali Orhan Tavlı, “Tüm rahmetiyle baharın geldiğinin müjdecisi olan Nevruz’un yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyor, aziz milletimizle birlikte gönül ve kültür coğrafyamızdaki tüm soydaşlarımızın, kardeşlerimizin ve komşularımızın 21 Mart Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyoruz” dedi.


Samsun protokolü Nevruz ateşi yaktı
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

