Samsun protokolü Nevruz ateşi yaktı - Karabük Haber Postası
samsun protokolu nevruz atesi yakti OVkDL1CH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mart, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun protokolü Nevruz ateşi yaktı

Samsun’da protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programına katıldı. Vali Tavlı, iftarın ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ersan Aksu ve Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Köse, protokol üyeleri, özel ihtiyaçlı çocuklar, aileleri ve Türk dünyasının dört bir köşesinden gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eğitim gören öğrencilerle birlikte Nevruz aktifliğine katıldı. Protokol, öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi yaktı, demir dövdü. Kutlamalar kapsamında, doğum günü 21 Mart olan Özbekistanlı öğrenci Nevruz Burieva için de pasta kesilerek doğum günü kutlandı.

Nevruz Bayramı’nın birlik ve beraberliği simgelediğini belirten Vali Orhan Tavlı, “Tüm rahmetiyle baharın geldiğinin müjdecisi olan Nevruz’un yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyor, aziz milletimizle birlikte gönül ve kültür coğrafyamızdaki tüm soydaşlarımızın, kardeşlerimizin ve komşularımızın 21 Mart Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin