Samsun nefes oldu: İsveç’te cihaza bağlanacaktı, Samsun’da yürüyerek taburcu edildi - Karabük Haber Postası
samsun nefes oldu isvecte cihaza baglanacakti samsunda yuruyerek taburcu edildi stYbkpCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun nefes oldu: İsveç’te cihaza bağlanacaktı, Samsun’da yürüyerek taburcu edildi

İsveç’te solunum cihazına bağlanma aşamasına gelen 65 yaşındaki hasta, Samsun’da uygulanan KOAH balon tedavisinin ardından nefesi rahatlayarak hastaneden yürüyerek taburcu oldu.

Yoğun tütün kullanımına bağlı olarak solunum sıkıntıları yaşayan ve solunum makinesine bağlanma aşamasına gelen Neriman Metiner (65), yaptığı araştırmaların ardından tedavi olmak için Medicana International Samsun Hastanesi’ne geldi. Burada Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar tarafından KOAH balon tedavisi uygulanan Metiner, hem solunum cihazına bağlanmaktan kurtuldu hem de nefes alıp vermesi eskiye göre oldukça düzeldi.

“İsveç’ten gelip, Samsun’da solunum cihazına bağlanmaktan kurtuldum”

KOAH balon tedavisinin İsveç’te yapılamadığını dile getiren Neriman Metiner, “İsveç’te oturuyorum. Uzun süredir nefes almakta güçlük çekiyordum. Orada henüz balon tekniği uygulanmıyor. Samsun’da akciğer balon tedavisi oldum. Şu anda sıkıntılarım büyük ölçüde düzeldi. Benim gibi KOAH sınırındaki ve nefes almakta güçlük çeken herkese bu tedaviyi öneriyorum. Burayı internette çok araştırdıktan sonra buldum. Tedavimden çok memnun kaldım. Buraya gelmeden önce solunum makinasına bağlanma aşamasındaydım. Çok şükür, makineye bağlanmadan tedavi olabildim. Operasyon güzel geçti. Eskiye göre nefesim bayağı açıldı. İlerleyen zamanda daha da iyi olacağımı düşünüyorum” dedi.

“Hastamız, tedavinin ardından sağlığına kavuştu”

Hastaya uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar, “Hastamız İsveç’ten yoğun nefes darlığı, öksürük, balgam ve ciddi solunum yetmezliğine giden bir tabloyla bize geldi. Aktif tütün kullanıcısıydı. Buna bağlı kronik bronşit ve ilerleyen aşamada da KOAH düzeyindeydi. Kendisine pulmoner rehabilitasyon programı ayarladık. Akciğerler belli bir düzeye geldikten sonra da balon tedavisi ile bronşlarındaki tıkanıklığı açtık ve temizledik. İşlem sonrasında özellikle eforla oluşan nefes darlığında ciddi bir gerileme oldu. Hastada ciddi iyileşme kat edildi. Oksijen bağlanma aşamasında gelen hastamız şu anda gündelik işlerini rahatça yapabilecek düzeye geldi. Takiplerine devam edeceğiz. İlerleyen dönemde bazı ek rötuş tedaviler ile güncel durumunu daha da toparlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Hastanın sağlık durumunun ilerleyen süreçte de düzenli takiplerle izleneceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 sanik 45 ruhsatsiz silahla yakalanmislardi 11 yil hapis cezasi aldilar t5FxmnYZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 sanık 45 ruhsatsız silahla yakalanmışlardı: 11 yıl hapis cezası aldılar

Kastamonu’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 45 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mühimmatla yakalanan 2 sanık, 11 yıl 3’er ay hapis cezasına çaptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 24 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, 45 adet ruhsatsız tabanca, 78 adet tabanca şarjörü, suçtan elde edildiği değerlendirilen 120 bin TL, 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi. Konuyla ilgili A.A. V.E. ve Y.N. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden V.E. ve Y.N. tutuklandı.

Sanıklar hakkında Kastamonu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci celsesi görüldü. Duruşmada sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Son kez savunmaları istenen sanıklardan A.A., “Dosya incelendiğinde suçsuz olduğum zaten bellidir. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

5 aydır tutuklu olduğunu belirten ve tahliyesini isteyen V.E. ise, “5 aydır uyuz tedavisi görüyorum, ayrıca prostat rahatsızlığım vardı. Gece sürekli tuvalete çıkıyorum, bu yüzden koğuşum değiştirildi. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Pişman olduğunu söyleyen Y.N. de, “Bilmeden, istemeden böyle bir suçta bulundum, pişmanım. Hatır için gittim, bilseydim gitmezdim. Bir günümü değerlendirmek için yevmüyeyle gittim. Tahliyemi istiyorum, perişanım, evim yandı” şeklinde konuştu.

Savunmaların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, V.E. ve Y.N.’ye ’iki veya daha fazla kişiyle birlikte izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma’ suçundan 11 yıl 3’er ay hapis cezası ve 150 bin TL adli para cezası verdi. A.A. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin