Reklam
Reklam
samsun medikum ureten saglik modeline dahil olacak p7KcWml1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun MEDİKÜM, Üreten Sağlık Modeli’ne dahil olacak

Samsun Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi’nin (MEDİKÜM) “Üreten Sıhhat Modeli”ne dahil olması için çalışma yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirilen Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB) öncülüğünde geliştirilen Üreten Sıhhat Modeli’ne Samsun MEDİKÜM’ün en süratli halde dahil olması için yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü toplantı Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında ASKON Samsun Şube Başkanı/MEDİKÜM Yönetim Kurulu Lideri Ahmet Alp Hakikat ve Samsun’daki tıbbi aygıt ve cerrahi alet bölümü temsilcilerinin iştirakiyle gerçekleştirildi.

TÜSEB Proje İdaresi ve Destek Daire Başkanı Batuhan Yeşilyurt’un da görüntü konferans sistemi üzerinden katılarak bilgilendirmede bulunduğu toplantıda hem Üreten Sıhhat Modeli doğrultusunda ’fikirden ürüne’ giden ve Ulusal Sıhhat Teknoloji Atağının taşıyıcısı olması maksadıyla inşa edilen ekosisteme katkı sağlanması hem de kentimizin tıbbi aygıt ve cerrahi aletler konusundaki üretim potansiyelinin artırılması gayesiyle Samsun Kent Hastanesi’ne TÜSEB tarafından Teknoloji Transfer Ofisi kurulması için çalışma başlatıldı.

Üreten Sıhhat Modeli, sıhhat alanında dışa bağımlılığı azaltmayı ve stratejik bağımsızlık kazanmayı hedefleyen güçlü bir strateji olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Gençlik ve Sporda 5 Milyarlık Yatırım

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’e gençlik ve spor alanında son 24 yılda yaklaşık 5 milyar liralık yatırım kazandırıldığını açıkladı.

Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Karabük’ün spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Salt, 2002-2026 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 68 tesisin hizmete kazandırıldığını söyledi. Kentte 10 öğrenci yurdu, 2 stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, açık spor alanları ve sentetik futbol sahalarının gençlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

80 BİN SPORCU KARABÜK’TE AĞIRLANDI

Karabük’ün artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Salt, yalnızca 2026 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin sporcu ve antrenörün kentte ağırlandığını ifade etti.

2002-2026 yılları arasında ise toplam 80 bine yakın sporcu ve antrenörün Karabük’e geldiğini belirten Salt, spor turizminin şehir ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

CİMNASTİK SALONU YAZ AYLARINDA AÇILACAK

Yenimahalle’de yapımı devam eden cimnastik salonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklayan Salt, modern tesisin yaz aylarında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabük’te gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Salt, gençlerin daha donanımlı ortamlarda eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin