Samsun, makine ve otomotiv sanayine hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
samsun makine ve otomotiv sanayine hazirlaniyor etbZrE9d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun, makine ve otomotiv sanayine hazırlanıyor

Çinli otomotiv firmasının yatırımı beklenen Samsun’da ’Makine, Otomotiv Yan Sanayi Kümelenmesi Çalıştayı’nın ikinci hazırlık toplantısı yapıldı.

‘Makine, Otomotiv Yan Sanayi Kümelenmesi Çalıştayı’nın ikinci hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi Derebahçe Atölyelerinde kaynakçı ve diğer kursların açılması için MMO ve Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’na (MYO) görev verildi. Eğitim projesinin Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve AR-GE Müdürlüğü tarafından projelendirilmesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenmesine, çalıştayda sunulacak projenin adının ’Samsun Makine ve Otomotiv Sanayine Hazır’ olmasına, çalıştayda Endüstri 4.0 tanıtım filmi gösterimi yapılmasına, işletmelerin Ulusal Staj Programına kayıt olmalarına, Model Fabrika’nın çalıştaya entegrasyonunun sağlanmasına, Makine ve Otomotiv Yan Sanayi Çalıştayı’nın tanıtım afişinin tasarlanmasına karar verildi.

Toplantının ardından katılımcılar ile birlikte atölyeleri gezen Vali Orhan Tavlı, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı’dan bilgi aldı. Vali Tavlı, genç nüfusu, nitelikli iş gücü, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıyla Samsun’un üretim ve sanayi noktasında büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Önemli kararların alındığı toplantıya ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan,

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, akademisyenler ve bazı oda başkanları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondaki cig ani cep telefonu kamerasina yansidi H8NWwz7K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’daki çığ anı cep telefonu kamerasına yansıdı

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde bugün meydana gelen çığ, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal medyada “Son Yaylacı” ismiyle bilinen içerik üreticisi Soner Sevinç tarafından görüntülenen çığ anı dikkat çekti.

Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, dik yamaçta biriken kar kütlesi zayıf noktadan koparak aşağı doğru hareket etti. Büyük bir gürültüyle kayan kar kütlesi, izleyenlere hem heyecan hem de görsel anlamda etkileyici anlar yaşattı.

Olayda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmazken, çığ riskinin bölgede devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin