Reklam
Reklam
samsun makine ve otomotiv sanayine hazirlaniyor etbZrE9d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun, makine ve otomotiv sanayine hazırlanıyor

Çinli otomotiv firmasının yatırımı beklenen Samsun’da ’Makine, Otomotiv Yan Sanayi Kümelenmesi Çalıştayı’nın ikinci hazırlık toplantısı yapıldı.

‘Makine, Otomotiv Yan Sanayi Kümelenmesi Çalıştayı’nın ikinci hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi Derebahçe Atölyelerinde kaynakçı ve diğer kursların açılması için MMO ve Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’na (MYO) görev verildi. Eğitim projesinin Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve AR-GE Müdürlüğü tarafından projelendirilmesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenmesine, çalıştayda sunulacak projenin adının ’Samsun Makine ve Otomotiv Sanayine Hazır’ olmasına, çalıştayda Endüstri 4.0 tanıtım filmi gösterimi yapılmasına, işletmelerin Ulusal Staj Programına kayıt olmalarına, Model Fabrika’nın çalıştaya entegrasyonunun sağlanmasına, Makine ve Otomotiv Yan Sanayi Çalıştayı’nın tanıtım afişinin tasarlanmasına karar verildi.

Toplantının ardından katılımcılar ile birlikte atölyeleri gezen Vali Orhan Tavlı, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı’dan bilgi aldı. Vali Tavlı, genç nüfusu, nitelikli iş gücü, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıyla Samsun’un üretim ve sanayi noktasında büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Önemli kararların alındığı toplantıya ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan,

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, akademisyenler ve bazı oda başkanları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda vatandaslar arefe gunu kabir basinda dua etti 9eXqnSpV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da vatandaşlar arefe günü kabir başında dua etti

Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde vatandaşlar, vefat eden yakınlarını kabirleri başında dualarla andı.

Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Öğle namazını Balcı Camisi’nde eda eden vatandaşlar, ardından caminin yanında bulunan Çıkınlar Mezarlığı’na geçti. Yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mezarlık ziyaretine gelen aileler, kabirlerin çevresinde temizlik yapıp çiçekler de ekti.

Kabir ziyaretlerinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin