karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun Limanı’nda ’duman’ paniği

Samsun Limanı’ndan yükselen duman, etrafta paniğe yol açtı.
İlkadım ilçesinde bulunan Samsunsport’tan çıkan dumanı gören vatandaşlar kısa vadeli panik yaşadı.
Edinilen bilgiye nazaran, saat 16.15’te Samsun Limanı’ndan ağır duman çıkmaya başladı. Rıhtımda bulunan bir römorkörden çıktığı kestirim edilen duman, kısa müddette etrafa yayıldı. Kentten fark edilen duman, yangın riski taşıması nedeniyle görenleri endişelendirdi.
Konu hakkında bilgi veren liman yetkilileri, dumanın römorkörden çıktığını, eski tip makinelerde uzun müddet beklemeden sonra çalıştırılması sonucunda makinenin yağ yakmasından kaynaklı mavi duman çıkabildiğini, limanda rastgele bir olumsuzluk olmadığını söz ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 12:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar: OSB-MYO Modeli 21 Üniversitede

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksekokullarının Yaygınlaştırılması” toplantısında yaptığı açıklamada, üretimle entegre mesleki eğitim modeli olan OSB-MYO uygulamasının 21 üniversitede 22 meslek yüksekokuluna ulaştığını bildirdi.

Özvar, 119 programda toplam 7 bin 327 öğrencinin desteklendiğini belirterek, modelin mesleki eğitimi doğrudan üretim süreçleriyle buluşturduğunu vurguladı.

Destek 110 Milyon TL’ye Ulaştı

OSB-MYO’lara sağlanan toplam destek tutarının 110 milyon TL’ye ulaştığını açıklayan Özvar, önümüzdeki yıl desteklenen öğrenci sayısının 9 bini aşmasının, destek miktarının ise 130 milyon TL’nin üzerine çıkmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Özvar konuşmasında, “OSB-MYO modeli, mezunlarımızın istihdama katılımında somut sonuçlar veren güçlü bir uygulama olarak büyümeye devam ediyor. İlgili kurumlarla ortak bir anlayış ve kararlılık içerisinde bu modeli daha da yaygınlaştıracağız” dedi.

Toplantıda, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü ile OSBÜK yönetimi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerine teşekkür edildi.

Karabük Üniversitesi de Model Kapsamında

OSB-MYO modeli kapsamında yer alan üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi de bulunuyor. Üniversite bünyesindeki Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Organize Sanayi Bölgesi içinde konumlanarak öğrencilerine üretim ortamında uygulamalı eğitim imkânı sunuyor.

YÖK tarafından OSB’lerde kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim-öğretim desteği kapsamında, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO 2024 yılında 8 programla destek almaya hak kazandı.

Rektör Kırışık: Bölge Sanayisi İçin Önemli Fırsat

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, OSB’lerde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin öğrencilerin mesleki becerilerinin gelişmesi ve iş hayatına uyum sağlamaları açısından önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Kırışık, 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla birlikte üniversitenin Organize Sanayi Bölgelerindeki etkinliğinin arttığını ifade ederek, bunun bölge sanayisinin ihtiyaçlarına daha güçlü cevap verebilmek adına önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve mezunların iş piyasasında daha rekabetçi hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Kırışık, YÖK destekleriyle bu sürecin daha da güçlendiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin