Samsun Limanı’ndan yükselen duman, etrafta paniğe yol açtı.
İlkadım ilçesinde bulunan Samsunsport’tan çıkan dumanı gören vatandaşlar kısa vadeli panik yaşadı.
Edinilen bilgiye nazaran, saat 16.15’te Samsun Limanı’ndan ağır duman çıkmaya başladı. Rıhtımda bulunan bir römorkörden çıktığı kestirim edilen duman, kısa müddette etrafa yayıldı. Kentten fark edilen duman, yangın riski taşıması nedeniyle görenleri endişelendirdi.
Konu hakkında bilgi veren liman yetkilileri, dumanın römorkörden çıktığını, eski tip makinelerde uzun müddet beklemeden sonra çalıştırılması sonucunda makinenin yağ yakmasından kaynaklı mavi duman çıkabildiğini, limanda rastgele bir olumsuzluk olmadığını söz ettiler.


Samsun Limanı’nda ’duman’ paniği
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

