Reklam
Reklam
samsun kultur yolu festivali A4TXKZ9E jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Kültür Yolu Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördündü durağı olan Samsun Kültür Yolu Festivali altıncı gününü konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun birbirinden renkli etkinliklerle geride bıraktı.

Samsunlular, Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer ile Saathane Meydanı’nda gerçekleşen dinletide keyifli dakikalar yaşadı. Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde Ustalardan İzler konseri yoğun ilgiyle karşılandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sahne alan Ladik Gönülden Gönüle Yetişkinler Korosu, Samsunluları Ladik türküleri ile buluşturdu. Samsun Müzesi Konferans Salonu, Doç. Dr. Rıfat Becerikli ve Aydın Sarman ile Orhan Gencebay Film ve Müzik Okumaları sohbetine ev sahipliği yaptı. Samsun Müzesi’nde opera ve sanat alanında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Samsunlular, Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde Değerleriyle Şehirler: Samsun söyleşisi için bir araya geldi.

Doğupark’ta kurulan “Çocuk Köyü” gün boyunca birbirinden renkli aktivitelere, atölye çalışmalarına, sahne gösterilerine, tiyatrolara ev sahipliği yaptı. Samsun Müzesi’nde Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi gerçekleşti. Doğupark Çocuk Köyü’nde sahnelenen Kaptan Pengu ve Arkadaşları miniklere keyifli saatler yaşattı. Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde Dramakolog Esat Zorkirişci ve Ron Okur Yazar Buluşmasında minikler eğlenceli bir kukla gösterisi deneyimi yaşadı. Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde ise Okulumuz Orman adlı çocuk tiyatrosu sahnelendi.

Can Bonomo konseri

Festivalinin beşinci gününde sahneye çıkan ünlü sanatçı Can Bonomo, şarkılarını Samsunlularla beraber söyledi. Ünlü müzisyen Can Bonomo, Batıpark’ta hayranlarıyla buluştu. Can Bonomo, “Kara Konular, Yine Karşılaşırsak, Tükeniyor Ömrüm, Dem, Dağ, Rüyamda Buluttum, Dönelim, Toz Duman, Tarzım Değil, Hikayem Bitmedi, Tastamam, Kal Bugün, Güneş” gibi en sevilen şarkılarını Samsunlular için seslendirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin