Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Kasım, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun ‘kongre’ merkezi olacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olacak ’Kongre ve Kültür Merkezi’nin proje ihalesi yapıldı.
Mayıs 2023’te Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kongre merkezini şehre kazandıracak. Ön proje çalışmaları tamamlanan ve proje ihalesi yapılan Kongre ve Kültür Merkezi, Atakum ilçesinde 47 bin 452 metrekare alanda inşa edilecek.

“Karadeniz’in en büyüğü olacak”
Kongre ve Kültür Merkezi’nin Samsun için çok önemli bir proje olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapılacağı yer Samsun’un en güzel lokasyonlarından birisi. Tam OMÜ’nün ön kısmında yer alacak. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kongre merkezi Samsun’da olacak. Proje ihalesini yaptık. Muhteşem bir proje. Bu merkez tamamlandığında şehrimiz önemli kongrelere ev sahipliği yapacak. Kongre turizminde isminden daha fazla söz ettirecek” dedi.

Kongre ve Kültür Merkezi
Samsun’un kültürel ve sosyal hayatına önemli katkı sağlayacak Kongre ve Kültür Merkezi’nde bin 800 kişilik ana kongre salonu, 1 adet VIP toplantı salonu, 7 adet toplantı salonu, 900 metrekare resepsiyon alanı, 200 kişilik amfi, 750 kişilik ana tiyatro salonu, 2 bin 500 kişilik balo salonu, 108 kişilik cep sineması ve 90 kişilik cep tiyatrosu yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
11 Mayıs, 2025 19:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz’dan şehit annelerine ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini yalnız bırakmadı. Vali Yavuz, vatan uğruna evlatlarını toprağa veren anneleri evlerinde ziyaret ederek hem Anneler Günü’nü kutladı hem de onların dualarını aldı.

Ziyaret kapsamında, Şehit Piyade Er Kamil Karataş’ın annesi Ayşe Karataş ile Şehit Komiser Yardımcısı Hayati Kocakaya’nın annesi Hasibe Kocakaya’yı evlerinde ziyaret eden Vali Yavuz, annelerin ellerini öptü, kendilerine çiçek takdim etti.

Vali Yavuz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Evlatlarını vatanın bölünmez bütünlüğü ve kutsal değerlerimiz uğruna toprağa veren bu yüce gönüllü annelerimizin hakkı ödenmez. Onların duası ve rızası, milletimizin en kıymetli hazinesidir” dedi.

Devletin ve milletin, şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “Bu vesileyle başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.