Samsun Adliyesi, ’kendi enerjisini üreten ilk adliye’ olacak - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Adliyesi, ’kendi enerjisini üreten ilk adliye’ olacak

SAMSUN (İHA) – Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, adliyede uygulanacak güneş enerji santralinin devreye alınması ile yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlayacaklarını, böylece kısmen de olsa Türkiye’de kendi enerjisini üreten ilk adliye olacaklarını söyledi.

2024-2025 yılı Adli Yıl Açılışı Kokteyl Programı, Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak söz alan Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, yeni adli yılın tüm herkes için hayırlı olmasını diledi.

“Samsun Adliyesi, kendi enerjisini üreten ilk adliye olacak”

Yeni yılda Türkiye’ye örnek bir projeye imza atacaklarının altını çizen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Bu yıl Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Samsun Adliyesi olarak kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi, Dünya Bankası finansmanlı, kamu-belediye yenilenebilir enerji projesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mali güvencesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu projede adliyemiz ana hizmet binasında bulunan 4 ayrı blok üst kısmına çatı tipi GES fizibilite ve onay işlemleri tamamlanmış, adliyemizin elektrik üretim tesisi kurma talebimiz bölge kurulu tarafından onayı alınarak teknik kurulum işlemlerine geçmiştir. Uygulanacak olan enerji santrali 400 KW kapasitesinde olup, sistemin devreye alınması sonrasında adliyemiz enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlayacaktır. Böylece Türkiye’de kendi enerjisini kısmen de olsa üreten tek adliye unvanına sahip olacağız” dedi.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin ise yaptığı konuşmada, “‘Hiçbir şey olamıyorsan git avukat ol’ deniyor. Bu yargının benim açımdan en temel sorunu. Kalite sorunu. İnşallah biz yeni yılda da tüm özverileriyle çalışan arkadaşlarımız, özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu memleket, ülke bizim. Bizim çocuklarımız var. Onlara bırakacağımız bir yarınlar, ülkemiz var. Elimizden geleni yapacağımıza emin olun. Hata yapacağız, eyvallah. Aramızda suiistimal yapanlar olacak, eyvallah ama ne olur yargınıza, bizlere güvenin. Bizler de vicdan sahibi insanlarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program kokteyl ile devam etti. Programa ayrıca Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İshak Sağır, Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Noter Odası Başkanı Türkay Zekir ile adliye personelleri ile yargı personelleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin