Reklam
Reklam
samsun 2025e 1148 milyon dolarlik ihracatla basladi aEBdvckB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun, 2025’e 114,8 milyon dolarlık ihracatla başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bilgilerine nazaran Samsun, 2025 yılının Ocak ayında 114 milyon 828 bin dolarlık ihracat, 135 milyon 745 bin dolarlık da ithalat gerçekleştirdi.

TÜİK, 2025 yılı Ocak ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Datalara nazaran ihracat ülke genelinde 2025 yılı Ocak ayında, bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 5,8 artarak 21 milyar 165 milyon dolar, ithalat yüzde 9,6 artarak 28 milyar 703 milyon dolar oldu. Samsun’da ise geçen yılın Ocak ayına nazaran ihracat düştü, ithalat arttı.

Samsun’da faaliyet vilayetlerine nazaran 2025 Ocak’ta 114,8 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 2024 Ocak ayında 136,1 milyon dolarlık ihracat yapılmıştı.

İthalat ise geçen yılın ocak ayına nazaran arttı. 2024 Ocak ayında 92,7 milyon dolar olan ithalat, bu yıl Ocak ayında 135,7 milyon dolara yükseldi.

Samsun’a 2024 yılında toplam 1 milyar 652 milyon dolarlık ihracat yapılırken, ithalat sayısı da toplam 1 milyar 105 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin