Alanyaspor Teknik Yöneticisi Sami Uğurlu, “Bizim bir an evvel alt sıralardan kurtulmamız gerekiyor. Düşme çizgisiyle ortamızda 7 puanlık bir fark var lakin bu çok inançlı bir ara değil” dedi.
Trendyol Muhteşem Lig’in 26. haftasında Alanyaspor, deplasmanda Çaykur Rizespor’a 3-1 mağlup oldu. Müsabakanın akabinde yaptığı açıklamada “Maçın birinci yarısı ile ikinci yarısı aslında oyun olarak baktığınızda iki kadronun da oyunu tuttuğu, biraz daha kısır geçen bir birinci yarı, çok fazla konumun çıkmadığı kadro halinde bilhassa alan savunmalarının yapıldığı bir 45 dakika oynandı. Daha sonrasında ikinci yarıya çıktığımızda Ghezzal’ın attığı hakikaten mükemmel bir gol, çok ekstra bir gol. Sonrasında penaltı ile bu eşitliği sağladık. Ondan sonrasında da artık oyuncularda yavaş yavaş düşüşler başladığında oyuncu değişikliklerini yapıp oyunu tutmak gerekiyor. Lakin bizim bu türlü bir bahtımız yok. Baktığımızda oyuncu değiştirebilecek durumumuz yok maalesef. O oyuncularla devam etmek zorundaydık ki bunu bizde. Lakin ikinci golü de Ghezzal’ın dayanılmaz bir asistle yedik. Öte yandan, Rizespor’a baktığımızda Berkay Özcan, Zeki ve son dakikalarda Abdulkadir Ömür üzere isimlerin oyuna dahil olması, bir ekip ile oyuncu değiştiremeyen bir kadro vardı. Bilhassa son 20-25 dakikada net bir formda ortaya çıktı. Rizespor’u aldığı galibiyet için tebrik ediyorum. Sonuçta maçlar devam ediyor ve bizim bir an evvel alt sıralardan kurtulmamız gerekiyor. Düşme çizgisiyle ortamızda 7 puanlık bir fark var lakin bu çok inançlı bir uzaklık değil. Bu açığı kapatmak için her maça odaklanmamız gerekiyor” dedi.


Sami Uğurlu: “Bir an önce alt sıralardan kurtulmamız gerekiyor”
Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor
Milattan sonra (MS) 3. yüzyıla ait olduğu düşünülen 56 metrekare ölçülerindeki Amisos Mozaiği, Aşil ve Thetis motifleriyle birlikte Samsun Müzesi’nde kendisine ayrılan özel alanda sergileniyor. Mozaik, müzeyi ziyaret edenler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Amisos Mozaiği, 1958 yılında antik Amisos kentinde (Samsun-İlkadım) bugünkü 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu’nun hafriyat çalışmaları esnasında bulundu. Mozaik, 1959 yılında orijinal yerinden kaldırılarak eski Samsun Arkeoloji Müzesi’ne yerleştirildi. Orijinalinde 10 panodan oluşan mozaik tabanı, 56 metrekare ölçüleriyle dikkat çekerken, mozaiğin kaldırılması işlemi, bir bütün olarak değil de 31 parçaya bölünerek, 1,5 metrelik panolar halinde gerçekleştirildi.
Aşil (Akhilleus) ve Thetis mozaiği göz kamaştırıyor
Samsun Müzesi’nde kendisine ayrılan özel alanda sergilenen mozaiğin ortasındaki merkez panoda Truva Savaşı efsanelerinden Akhilleus (Aşil) ve Thetis (Yunan mitolojisine göre tüm zamanların en iyi savaşçısı olan Aşil’in annesi, Phtya kralı Peleus’un karısı) konu edilmiş durumda. Bu panonun etrafında tam olarak köşelere gelecek şekilde dört mevsimin kişiselleştirildiği büstler, bunların arasında ise birbirlerinden farklı olarak işlenmiş Hypocampos (denizatı), deniz canavarları ve Triton’un (belden yukarısı insan, aşağısı balık) taşıdığı Nereid’lerin (denizkızı) konu edildiği 4 tane pano bulunuyor. Bunların yanı sıra mozaiği ev sahibini kurban töreni esnasında betimleyen pano oluşturuyor. Bu panoların etrafı da iki farklı geometrik desenle çevrelenmiş durumda ziyaretçilerin göz zevkine sunuluyor.
Parçalar halinde taşınarak tekrar birleştirilen mozaik Samsun Müzesi’nde vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalıyor.

