Samanlık yangınlarında soğutma çalışmaları sürüyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Samanlık yangınlarında soğutma çalışmaları sürüyor

Karabük’ün Ovacık ilçesinde peş peşe çıkan yangınlar sonrası Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kundaklama şüphesi üzerinde durduklarını, Jandarma ve Polis ekiplerin geniş kapsamlı çalışma yaptığını söyledi.

Ovacık ilçesinde dün sabah metruk bir binada başlayan yangın sonra akşam saatlerinde ise bir ahır, 3 samanlık ve bir ticari takside, bugün ise 4 ayrı samanlıkta peş peşe yangınlar çıktı. Dünden itibaren ilçede aynı mahallede çıkan yangınların kundaklama şüphesi ile çalışmalar devam ediyor. Cuma namazı sonrası çıkan yangınlarda 4 samanlık alevlere teslim olurken, yangınlara havadan helikopter ile, karadan ise, Karabük, Safranbolu ve Ovacık Belediyeleri ile Orman işletme arazözleri ile su tankerleriyle müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangınlarda 2 noktada soğutma çalışmaları ise devam ediyor.
Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, elektrik hatlarının olmadığı ve otourlmayan yerlerde kundaklama olduğunu ifade ederek, “ Devletin tüm imkanları ile elimzden geldiğince mücadele ediyoruz. Bunu yapanların biran önce bulunmasını istiyoruz” dedi.
Samanlığı yanan Ayşe Süzen ise gözyaşları için tüm emeklerinin yandığını söyledi.
Çıkan yangınlar sonrası ilçeye giden Karabük Valisi Mustafa Yavuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kundaklama üzerinde durdukları yangınları yapan veya yaptıranları kısa sürede adalete teslim edeceklerini söyledi.
“En kısa sürede bunu yapanları ve yaptıranları bulup adalete teslim edeceğiz”
Vali Yavuz, “Dün sabah saatlerinde metruk binamızda başlayan bir yangın oldu ve ona hızlı bir şekilde müdahale ederek söndürüldü. Akşam saatlerinde samanlık, ahır ve bir aracımızda yangın çıktı. Bu yangınlara kısa sürede itfaiye ve arazözlerimiz müdahale ederek söndürüldü. Bugün öğleden sonra 4 samanlığımızda kısa aralıklarla yangınlar çıktı. Bu yangılara da en kısa sürede hem havadan hem de karadan ekiplerimiz müdahale etti. Yangınlar kontrol altına alınırken, 2 noktada hala soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Can kaybı ve yaralanan vatandaşlarımız yok sadece maddi zarar var. Bunla ilgili Ovacık ilçemizde ve çevresinde emniyetimiz ve Jandarma çalışmalarına devam ediyor. Çıkan yangınlarla ilgili kundaklama şüphesi üzerinde duruyoruz. Ekiplerimiz ilçede geniş kapsamlı çalışmalarını ve araştırmalarını yürütüyorlar. Kısa sürede şüpheliler üzerinde çalışmalarını yürüterek adliyeye teslim edecekler. Hem Jandarma hem de emniyet güçlerimiz ilçede güvenlik önlemlerini aldı. İnşallah en kısa sürede bunu yapanları ve yaptıranları bulup adalete teslim edeceğiz” dedi.
Vali Mustafa Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, AK parti İl Başkanı Ferhat Salt, İyi Parti İl Başkanı Recep Yılmaz vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinden bulundu.
Dün çıkan yangınlarda, kimsenin oturmadığı 2 katlı metruk bina ile, AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Şahin’e ait ticari taksi, ahır ve samanlık, Ramazan Şahin ve Mustafa Süze ait samanlıklar ile, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli’ye ait samanlık yanmıştı. Bugün Cuma namazı sonrası ise Zeki Orhan’a ait 3 samanlık ve Süleyman Süze ait bir samanlık çıkan yangın sonucu alevlere teslim olmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzkadan istanbuldaki is insanlarina yerel kalkinma hamlesi bilgilendirmesi OXbxqeLO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA’dan İstanbul’daki iş insanlarına yerel kalkınma hamlesi bilgilendirmesi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’daki iş insanlarını Kastamonu’da yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında İstanbul’a çıkarma yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), iş insanlarını Kastamonu’da yatırıma teşvik etmek amacıyla Kastamonulu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. KASİAD Başkanı Ayhan Aslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi’nde uygulanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Kastamonu’ya yönelik sunulan yatırım fırsatları ve destek unsurları ele alındı.

Kastamonulu iş insanlarına yatırım daveti

Yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda, KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ve Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar tarafından KASİAD üyesi iş insanlarına yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. KUZKA Genel Sekreteri Eraslan, ajansın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vererek, Kastamonu başta olmak üzere bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda iş dünyasıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarına yönelik gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Özgür Yücel Yakar da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kastamonu için belirlenen öncelikli yatırım alanları, faydalanılabilecek destek unsurları ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumda, Kastamonu ili özelinde, doğa temelli turizm yatırımları, entegre mermer işleme ve mermerden katma değerli ürünler üretimi, tarımsal ürünlerden katma değerli ürün üretimi ve ağaç ve orman ürünlerinden katma değerli ürün üretimi konularında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sunulacak desteklere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile girişimcilere, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 8 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi sağlanacağı belirtildi. Söz konusu destek unsurlarına ek olarak girişimcilere yatırım tutarının yüzde 15’i ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek ya da yatırım tutarının yüzde 20’si ve 301 milyon TL’ye kadar faiz/kar payı desteği verileceği ifadele edildi.

Toplantı, programa ilişkin KASİAD üyelerinin sorularının yanıtlanması, görüş ve değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin