Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Kurslarına bir yenisini daha ekledi.
SAKEM Çarşı Şubesinde Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa Maket Uçak kursu açıldı. 20’ye yakın kursiyerin katıldığı kursun ilk gününde THK Safranbolu Şube Sorumlusu Aykut Danacı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, Kursun ana amaçlarından birisinin de sivil havacılığı kursiyerlere benimsetmek, öğretmek ve sevdirmek olduğunu, Türk Hava Kurumunun pek çok ilde bulunan kurslarında da planör, yamaç paraşütü gibi etkinliklerinin de bulunduğunu ve bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu söyledi.
Böyle bir kursa vesile oldukları için başta Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy olmak üzere tüm SAKEM yetkililerinde de teşekkür eden Danacı; 3 hafta sürecek olan kursun ardından kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.


SAKEM’den Bir Kurs Daha
Çay toplamak için İran’dan Rize’ye getirilen yabancı işçilerin darbedildiği iddiası
Rize’nin Çayeli ilçesine iş ve çalışma izni vaadiyle getirildiklerini öne süren 38 İranlı çay işçisi, ücretlerini talep etmeleri üzerine çıkan tartışmada saldırıya uğradıklarını iddia etti.
İddiaya göre, yaklaşık 20 gün önce kendilerine iş bulunacağı ve çalışma izni alınacağı vaadiyle Rize’nin Çayeli ilçesine gelen 38 İranlı işçi, sanayi sitesinde uygun olmayan şartlarda konaklatıldı. Günlük çay yevmiyesi 3-4 bin TL olduğu halde işçilerin iddiasına göre kendilerine sadece bin 100 TL verildi. 15 gün boyunca çalışan işçiler, hak ettikleri ücretleri isteyince kendilerine iş bulduğu ve aslen Samsunlu olduğu öne sürülen M.Y. ile aralarında tartışma yaşandı. İddiaya göre M.Y., telefonla çağırdığı yaklaşık 15 kişiyle birlikte işçilere saldırdı. Saldırıda çok sayıda işçi yaralandı. Yaralı işçiler, Çayeli ve Rize merkezdeki hastanelerde tedavi altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


