SAKEM’den Bir Kurs Daha - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Aralık, 2015 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

SAKEM’den Bir Kurs Daha

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Kurslarına bir yenisini daha ekledi.
SAKEM Çarşı Şubesinde Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa Maket Uçak kursu açıldı. 20’ye yakın kursiyerin katıldığı kursun ilk gününde THK Safranbolu Şube Sorumlusu Aykut Danacı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, Kursun ana amaçlarından birisinin de sivil havacılığı kursiyerlere benimsetmek, öğretmek ve sevdirmek olduğunu, Türk Hava Kurumunun pek çok ilde bulunan kurslarında da planör, yamaç paraşütü gibi etkinliklerinin de bulunduğunu ve bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu söyledi.
Böyle bir kursa vesile oldukları için başta Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy olmak üzere tüm SAKEM yetkililerinde de teşekkür eden Danacı; 3 hafta sürecek olan kursun ardından kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin