Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Kurslarına bir yenisini daha ekledi.
SAKEM Çarşı Şubesinde Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa Maket Uçak kursu açıldı. 20’ye yakın kursiyerin katıldığı kursun ilk gününde THK Safranbolu Şube Sorumlusu Aykut Danacı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, Kursun ana amaçlarından birisinin de sivil havacılığı kursiyerlere benimsetmek, öğretmek ve sevdirmek olduğunu, Türk Hava Kurumunun pek çok ilde bulunan kurslarında da planör, yamaç paraşütü gibi etkinliklerinin de bulunduğunu ve bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu söyledi.
Böyle bir kursa vesile oldukları için başta Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy olmak üzere tüm SAKEM yetkililerinde de teşekkür eden Danacı; 3 hafta sürecek olan kursun ardından kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.


SAKEM’den Bir Kurs Daha
Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.
Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.


