Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Kurslarına bir yenisini daha ekledi.
SAKEM Çarşı Şubesinde Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa Maket Uçak kursu açıldı. 20’ye yakın kursiyerin katıldığı kursun ilk gününde THK Safranbolu Şube Sorumlusu Aykut Danacı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, Kursun ana amaçlarından birisinin de sivil havacılığı kursiyerlere benimsetmek, öğretmek ve sevdirmek olduğunu, Türk Hava Kurumunun pek çok ilde bulunan kurslarında da planör, yamaç paraşütü gibi etkinliklerinin de bulunduğunu ve bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu söyledi.
Böyle bir kursa vesile oldukları için başta Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy olmak üzere tüm SAKEM yetkililerinde de teşekkür eden Danacı; 3 hafta sürecek olan kursun ardından kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.


SAKEM’den Bir Kurs Daha
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.


