Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen ‘sahte reçete’ operasyonunda hastane çalışanı 2 kişi tutuklandı.
İl jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takip sonucu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli S.Ö. ve O.Ö.’nün uyuşturucu özelliği bulunan ilacı doktor şifreleriyle başkalarının adına yazarak sattıklarını ve haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Cumhuriyet savcısının talimatıyla geçtiğimiz hafta Jandarma ekiplerince hastaneye yapılan operasyonda S.Ö. ve O.Ö.’nün, yanı sıra bu ilaçları aldıkları eczanede çalışan M.Ş. ve M.S isimli şahısları gözaltına almıştı.
Jandarma’da 4 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şahsılardan eczane çalışanları M.Ş. ve M.S’nin serbest bırakılırken, hastane çalışanı S.Ö. ve O.Ö çıkarıldıkları mahkemece, izinsiz ele geçirdikleri doktorların şifresiyle sisteme girip, yeşil reçeteyle satılan, uyuşturucu özelliği olan ilacın reçetesini yazarak, bunları sattıkları suçlamasıyla tutuklanarak Karabük Kapalı T Tipi Cezaevine gönderildi.


“Sahte reçete” operasyonunda 2 tutuklama
Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.
Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

