Bursa’dan sahte çekle panelvan araç satın alan 2 kişi Samsun’da polis tarafından gözaltına alınıp tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Bursa’dan sahte çekle panelvan araç satın alınmasıyla ilgili şikayet üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak Samsun’da bulunan A.F. ve C.A.B. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Atakum ve İlkadım ilçesinde yaptığı takip ve çalışma sonucu A.F. ve C.A.B.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen 2 kişi Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Bursa Adliyesindeki nöbetçi mahkemeye ifade verdi. Akşam saatlerinde nöbetçi mahkemece tutuklanan A.F. ve C.A.B. Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.


Sahte çekle panelvan araç satın alan 2 kişi tutuklandı
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

