Karabük’te jandarma ekiplerinin yol kontrolünde durdurulan bir araçta yaptığı aramada, çok sayıda sahte altın ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
Karabük’ün Yenice ilçesinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve tarihi eser kaçakçılığı olayı ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Yenice’de yapılan yol kontrolünde durdurulan bir araçta arama yapıldı. V.B., S.P., S.P. ve H.Ç. isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada bin 60 gram kubar esrar ile 85 adet altın görünümlü sikke ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alındı. Cumhuriyet Savcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı.


Sahte Altın ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


