Şahin’den Kılıçdaroğlu’na Yalancı Suçlaması - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2017 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin’den Kılıçdaroğlu’na Yalancı Suçlaması

Şahin; “Kılıçdaroğlu Milletin Kafasını Karıştırmak İçin Yalan Söylüyor”

 

  1. Dönem TBMM Başkanı, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin; “19 yaşında bir genç milletvekili seçildiği takdirde, 2064 yılında emekli olur. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘2 yıl sonra emekli olur’. Yalanın bu kadarına da pes doğrusu. Pes gerçekten pes. Milletin kafasını karıştırmak için yalan söylüyor” dedi.

Avrupa ülkelerinin yüzde 73’ünde seçilme yaşının 18 olduğunu ifade eden Şahin; “Bizde Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda var olan gençlerimize tanınmış olan bu hakkı Türkiye’ye getiriyoruz. Şimdi ana muhalefet partisi başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ‘bunu niye getirdiler biliyor musunuz’ diyor. ‘Kendi çocuklarını milletvekili yapmak için getirdi’, diyor.  2 yıl milletvekili yaptıracaklar, sonra da bu gençler emeklilik hakkını elde edecekler. Şu işe bak. Şimdi bir defa bizim partimizde, tüzüğümüzde şöyle bir şey var. Mesela, ben şuanda Karabük milletvekiliyim. Herhangi bir belediye veya milletvekilliği seçiminde; benim oğlum, kızım, kardeşim herhangi bir yere aday olamaz, yasaktır bizim partimizde. Başka bir siyasi partide asla böyle bir düzenleme yok. Yani bizim çocuğumuzu milletvekili adayı, belediye başkanı adayı falan göstermemiz yasaktır. Bu itirazı yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunlar serbest. Bir de bize diyorlar ki siz çocuklarınızı milletvekili adayı göstereceksiniz. Bizde bu yasak kardeşim, bunu sen düşün” diye konuştu.

2 Yıl milletvekilliği yapan kişinin hemen emekli olup olamayacağını Kılıçdaroğlu’nun daha iyi bilmesini gerektiğini söyleyen Şahin; “Kılıçdaroğlu; eski SSK Genel Müdürü, bunları en iyi bilmesi gereken adam, maalesef yalan söylüyor. Bende buraya gelmeden önce TBMM’de milletvekillerinin özlük hakları ile ilgili daireye sordum. Dedim ki; bana bir hesap yapın ve bildirin. 18’ini bitirmiş 19 yaşında bir genç milletvekili seçildiği takdirde ne zaman emekli olur ve cevap geldi. 2064 yılında emekli olur. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘2 yıl sonra emekli olur’. Yalanın bu kadarına da pes doğrusu. Pes gerçekten pes. Çünkü 25 yıl prim ödemeden, emeklilik yaşını doldurmadan kimsenin bu ülkede milletvekili de olsa emekli olması mümkün değil; ama yalan söylüyor. Bilerek milletin kafasını karıştırıyor. Vatandaşın birçoğu bunu bilmez, Allah Allah 2 sene milletvekilliği yapınca hemen emekli mi olunuyor, yok böyle bir şey yalan. Şuanda ve daha önce parlamentoda milletvekilliği yapan; ama 25 yıl prim ödeyemediği için veya yaşı gelmediği için emekli olamayan milletvekilleri var. Şuanda milletvekili değil, geçmişte milletvekilliği yapmış; ama 25 yıl prim ödemediği için ve emekli yaşı da gelmediği için emekli olamayanlar var ve bu her partiden var. Ana muhalefet partisinin genel başkanının bunları bilmesi gerekmiyor mu? Biliyor; ama yalan söylüyor. Çok üzgünüm; ama milletin kafasını karıştırmak için yalan söylüyor. Yani ana muhalefet partisinin genel başkanı için yalan söylüyor demek beni mutlu etmiyor; ama maalesef yalan söylüyor, doğruyu söylemiyor” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin, Ülkemizin ve Memleketimizin Aleyhine Olabilecek Hiçbir Konunun Arkasında Olmadık”

16 yıldır Türkiye’yi yönettiklerini; ülkenin, memleketin ve milletin aleyhine olabilecek hiçbir konunun arkasında olmadıklarını ve hiçbir öneri ile milletin önüne gelmediklerini vurgulayan Şahin; “ Bu anayasa değişikliğiyle de milletin zararına, aleyhine olacak bir hususu sizin önünüze getiriyor değiliz. Sadece biz değil, Milliyetçi Hareket Partisi’de böyle bir sisteme geçilmesi gerektiğini düşündü. Sayın Devlet Bahçeli, o neden ile buna destek verdi. Dolayısıyla Milliyetçi muhafazakâr iki siyasi parti, Türkiye’nin geleceği için iş birliği yaptı. Büyük Birlik Partisi’ne ve Sayın Genel Başkanları Mustafa Destici Bey’e de teşekkür ederiz, o da buna destek vereceğiz dedi. Şuanda milliyetçi muhafazakâr taban ki bu kısım Türkiye’nin yüzde 70’ idir. Bu anayasa değişikliğinin arkasındadır. İnşallah 16 Nisan’da sandıkları patlatırcasına evet oyları ile bu anayasa değişikliği yürürlüğe girecektir” dedi.

Şahin, konuşmasının sonunda Karabük’teki hedeflerinin yüzde 80 olduğunu belirterek “Türkiye’de de Karabük dereceye girmelidir. Halk oylamasında en yüksek oranda evet diyen İller arasında ben ilk 5 arasında görmek istiyorum, Karabük’ümüzü. Biz bunu sağlayabiliriz, yapabiliriz. Böylece Karabük’ün ve Karabüklülerin bu tavrı bizleri gururlandırır, şevklendirir. Sizde böyle bir yarışta dereceye girmiş olmanın kıvancını, mutluluğunu yaşarsınız, hep birlikte yaşarız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin