Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2018 14:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Şahin’den ıhlamur, bal ormanı müjdesi

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin: “Yenice Ihlamur Bal Ormanı Projemizi kabul ettirdik” Yenice Meslek Yüksekokulu’nda Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa katılan Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, yaptığı konuşmasında; “Yenice Ihlamur Bal Ormanı Projemizi kabul ettirdik” diyerek müjde verdi. Şahin; konuşmasında şunları söyledi; “Yenice bizim için çok önemli, Burada yapılacak olan çalışmalarda bizlere yardımcı olunacağını bilmek bizi gerçekten onurlandırdı. Karabük’te Sayın Valimizin de katıldığı 2018 yılı genç çiftçi projeleri dağıtım töreni vardı. Biz bakanlık olarak 64. hükümetten bu yana 3 yıldır genç çiftçilerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Maalesef ülkemizdeki tarımla uğraşan insan sayısındaki düşüşle beraber yaş ortalaması oldukça yükseğe çıkmaya başladı. Şuanda 55 yaş ve üzerinde çiftçilerimiz var. Takdir ederseniz ki, 55 yaş ve sonrasında fiziki de olsa çok şey yapacak durumumuz yok. Hedefimiz genç çiftçideki kriterlere uygun olarak 18-40 yaş aralığındaki çiftçilerimizi desteklemek. 3 yıl içerisinde Yenice’de 40 üreticimize 40’ar kovan arı dağıtma şansımız oldu. Bu Yenice için çok büyük bir rakam olmayabilir ama üç yıl içerisinde Karabük’te mevcut kroni varlığını sadece bakanlığımızın vermiş olduğu genç çiftçi destekleriyle yüzde 14 artırdık. Bu yeterli mi, değil. Bir müjdeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. İŞKUR Müdürümüz Coşkun Güven beyle beraberdik. Sağ olsun kırmadılar beraber buraya geldik. Karabük’teki programa Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz de iştirak etmişti. Bizim bu işe ilk tetikleme ile başladığımız, temelini attığımız Ihlamur Bal Ormanı projesini kabul ettirdik." Çalışmaları orman teşkilatı ile birlikte yapacaklarını ifade eden Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin; "Allah nasip ederse önümüzdeki dönem içerisinde yoğun popülasyonun olduğu yerleri bizim arkadaşlarımızla, Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız belirleyecekler, Orman Bölge Müdürlüğü bu alanlar içerisinde ihatalar oluşturacak. Arıcılarımızın barınabilecekleri su ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanları oluşturacağız. Bu konuda Orman Bölge Müdürümüz talimatını da verdi. En kısa süre içerisinde burada başlamış olacak. Belki de bu proje, hocam ve ekibi tarafından yürütülmesini de kolaylaştıracak bir unsur olacaktır. Çünkü buradaki yerelin belirlemiş olduğu yoğun ıhlamur bölgesini bir kordon altına alacağız. Aldığımız bu kordondan sonrasında oraya giriş-çıkış yapacak arıcılarımızı belirleyeceğiz. Ondan sonrasında da iş artık hocama düşecek ve analizler yapıldıktan sonra da bölgemiz için oldukça önemli olan spesifik ürün bazında ıhlamur balını ülke ekonomisine katmış olacağız" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör eşi Ebru Kırışık’tan açıklama: “Yasal süreçler tarafımca başlatılmıştır”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın eşi Ebru Kırışık, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında kendisi hakkında yer alan haber ve paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.
Ebru Kırışık, fotoğrafının da kullanıldığı söz konusu haberlerin gerçeğe aykırı ve mesnetsiz olduğunu belirterek, "Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında, şahsım hakkında fotoğrafımın da paylaşımı suretiyle gerçeğe aykırı, mesnetsiz ve somut hiçbir bilgiye dayanmayan haber ve paylaşımların yer aldığını üzülerek görmekteyim" ifadelerini kullandı.
Aynı içerikteki asılsız iddiaların ısrarla tekrar edilmesine tepki gösteren Kırışık, bu durumun basın meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayarak, "Bu asılsız iddiaların gazeteci ve haberci sıfatıyla hareket eden kişiler tarafından ısrarla tekrar edilmesi, basın meslek ilkeleriyle bağdaşmayan, toplumun ortak değerlerine aykırı olup kutsal aile kurumunu hiçe sayan nitelikte olup, şahsımın ve ailemin kişilik haklarına açık bir saldırı teşkil etmektedir" dedi.
Açıklamasında aile kurumuna dikkat çeken Kırışık, "Hiçbir menfaat, aile kurumunun üzerinde değildir. Bu tür yayınlar yalnızca gerçeği çarpıtmakla kalmamakta; ailemize, çocuklarımıza ve özel hayatımıza yönelik ağır bir psikolojik şiddet oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.
Gerçek dışı yayınlara karşı hukuki süreç başlattığını ifade eden Ebru Kırışık, "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür gerçek dışı yayınlar nedeniyle hukuki haklarımı korumak amacıyla yasal süreçler tarafımca başlatılmıştır. Basın etiğine ve hukuka açıkça aykırı şekilde yapılan bu yayınların düzeltilmesi ve bu tekzibin yayımlanması zorunlu hale gelmiştir" açıklamasında bulundu.
Sürecin hassasiyetle ele alınmasını isteyen Kırışık, "Ailemize karşı uygulanan bu psikolojik şiddete karşı ilgili kamu kurumlarının gereken adımları atacağına inanıyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği bu cevap niteliğindeki tekzibin yayımlanmasını saygıyla talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin