Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2018 14:02 tarihinde yayınlandı
0

Şahin’den ıhlamur, bal ormanı müjdesi

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin: “Yenice Ihlamur Bal Ormanı Projemizi kabul ettirdik”

Yenice Meslek Yüksekokulu’nda Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa katılan Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, yaptığı konuşmasında; “Yenice Ihlamur Bal Ormanı Projemizi kabul ettirdik” diyerek müjde verdi.
Şahin; konuşmasında şunları söyledi; “Yenice bizim için çok önemli, Burada yapılacak olan çalışmalarda bizlere yardımcı olunacağını bilmek bizi gerçekten onurlandırdı. Karabük’te Sayın Valimizin de katıldığı 2018 yılı genç çiftçi projeleri dağıtım töreni vardı. Biz bakanlık olarak 64. hükümetten bu yana 3 yıldır genç çiftçilerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Maalesef ülkemizdeki tarımla uğraşan insan sayısındaki düşüşle beraber yaş ortalaması oldukça yükseğe çıkmaya başladı. Şuanda 55 yaş ve üzerinde çiftçilerimiz var. Takdir ederseniz ki, 55 yaş ve sonrasında fiziki de olsa çok şey yapacak durumumuz yok. Hedefimiz genç çiftçideki kriterlere uygun olarak 18-40 yaş aralığındaki çiftçilerimizi desteklemek. 3 yıl içerisinde Yenice’de 40 üreticimize 40’ar kovan arı dağıtma şansımız oldu. Bu Yenice için çok büyük bir rakam olmayabilir ama üç yıl içerisinde Karabük’te mevcut kroni varlığını sadece bakanlığımızın vermiş olduğu genç çiftçi destekleriyle yüzde 14 artırdık. Bu yeterli mi, değil. Bir müjdeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. İŞKUR Müdürümüz Coşkun Güven beyle beraberdik. Sağ olsun kırmadılar beraber buraya geldik. Karabük’teki programa Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz de iştirak etmişti. Bizim bu işe ilk tetikleme ile başladığımız, temelini attığımız Ihlamur Bal Ormanı projesini kabul ettirdik.”
Çalışmaları orman teşkilatı ile birlikte yapacaklarını ifade eden Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin; “Allah nasip ederse önümüzdeki dönem içerisinde yoğun popülasyonun olduğu yerleri bizim arkadaşlarımızla, Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız belirleyecekler, Orman Bölge Müdürlüğü bu alanlar içerisinde ihatalar oluşturacak. Arıcılarımızın barınabilecekleri su ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanları oluşturacağız. Bu konuda Orman Bölge Müdürümüz talimatını da verdi. En kısa süre içerisinde burada başlamış olacak. Belki de bu proje, hocam ve ekibi tarafından yürütülmesini de kolaylaştıracak bir unsur olacaktır. Çünkü buradaki yerelin belirlemiş olduğu yoğun ıhlamur bölgesini bir kordon altına alacağız. Aldığımız bu kordondan sonrasında oraya giriş-çıkış yapacak arıcılarımızı belirleyeceğiz. Ondan sonrasında da iş artık hocama düşecek ve analizler yapıldıktan sonra da bölgemiz için oldukça önemli olan spesifik ürün bazında ıhlamur balını ülke ekonomisine katmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin