Reklam
Reklam

Şahin”den Enerjisa”ya Tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 08:04 tarihinde yayınlandı
0

Kar yağışı ve ağır kış şartları sebebiyle enerji nakil hatlarındaki kopmalardan dolayı köylerde artan elektrik kesintilerine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Enerjisa”nın personel kısıtlamaları bu hizmetleri aksatıyor” dedi
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye en yüksek oranda oy veren köyleri ziyaretler kapsamında son iki gündür köy köy gezen ve halkla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ziyaret ettiği köylerde halkın sorunlarını dinleyerek, tek tek not alıyor.
Özellik son bir kaç gündür etkili olan kar yağışı ve ağır kış şartları sebebiyle enerji nakil hatlarındaki kopmalardan dolayı artan elektrik kesintilerine dikkat çeken Şahin, birçok köy ve yerleşim yerinin elektriksiz olduğunu belirterek Enerjisa’ya tepki gösterdi.
“PERSONEL KISITLAMALARI BU HİZMETLERİ AKSATIYOR”
Eskipazar köylerini ziyaretinden sonra Safranbolu’nun Davutobası, Yolbaşı ve Çatak köylerini ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, elektrik kesintilerini yerinde görmesi üzerine “İki kişiyle buralardaki elektrik arızalarını kısa sürede gidermek mümkün değildir. İktisat yapacağız, masrafları azaltacağız ve dolayısıyla daha fazla kar elde edeceğiz politikası vatandaş odaklı bir politika değildir. Enerjisa yetkilileri sorumluluk alanına giren il, ilçe ve köylerde aksamanın nedenlerini çok ciddi bir şekilde araştırmalıdır. Tespitimize göre bir defa hatlarda herhangi bir yenileme yapılmadı. İşte bu yıl ilk kez kar yağdı ve kar yağar yağmaz ve birazda fırtına zaten dayanıklı olmayan elektrik direklerinin hemen yıkılmasına sebep oldu ve günlerdir köylerimiz ve birçok yerleşim yeri maalesef elektriksizdir. Şuanda Safranbolu’dayız, Safranbolu’nun birçok köyünde şuanda elektrik yok. Ben Ovacık’tan geliyorum. Ovacık’ta da iki gündür elektrik yoktu. Sabaha karşı geldi. Dolayısıyla yapmış olduğumuz araştırmalarda Enerjisa personel kısıtlamasına gidiyor. Bu da hizmetleri aksatıyor. O bakımdan Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanını, Genel Koordinatörü Yitik Bey benim özellikle takdir ettiğim bir insandır. Bu konularda çok hassastır, en ufak bir sorunu ilettiğimizde hemen ilgilenir, ancak personel politikalarını isabetli bulmuyorum.Alt yapıların yenilenmesi konusundaki politikalarını beğenmiyorum. O bakımdan özellikle karın ilk yağdığı şu günlerde çok ciddi oranda elektrik sorunu yaşanmaktadır. Biran önce Enerjisa yetkililerini bu soruna eğilmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerini onların vekili olarak benim dile getirmem de görevimdir. Enerjisa yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya ve bir an önce eksikliklerini ve aksaklıklarını gidermeye davet ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin