blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Aralık, 2024 12:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şahin: “Yenice’nin Doğal Gaza Kavuşması Bizim Öncelikli Hedefimiz”

AK Parti Karabük milletvekilleri ile beraberindeki teşkilat mensupları Yenice ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Milletvekili Ali Keskinkılıç ile İl Başkanı Ferhat Salt, Yenice ilçesinde esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti.
AK Parti ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen heyet, daha sonra doğal gaz çalışmalarının olduğu İsmetpaşa Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu.


Yenice Orman Ürünleri Sanayi A.Ş. tarafından yapılan güneş enerji sisteminin açılış törenine katılan heyet, son olarak, ilçede faaliyet gösteren Tetik ve Karagül kereste ile Erdoor Çelik Kapı fabrikalarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Cem Şahin, yaptığı açıklamada, Yenice ilçesine giderek çeşitli temaslarda bulunduklarını, esnaf ve hemşehrileri ile bir araya geldiklerini söyledi.


İlçede devam eden doğal gaz çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Şahin, "Doğal gaz çalışmalarını yerinde inceledik. Yenice ilçemizin doğal gaza kavuşması bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. Bir an önce tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Doğal gaz, Yenice’mizin yaşam kalitesini yükseltecek, çevreye duyarlı ve ekonomik bir enerji kaynağı olarak ilçemize değer katacak. Bu önemli projenin hızla tamamlanması için tüm ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Her aşamasını titizlikle takip ettiğimiz bu çalışmalarla Yenice’mizin modern enerji altyapısına kavuşacak. Hemşehrilerimizin huzuruna ve konforuna katkı sağlayacak bu projenin tamamlanmasıyla ilçemiz bambaşka bir çehreye kavuşacak" diye konuştu.


İlçede esnaf ve fabrika ziyareti yaptıklarını, kıymetli hemşehrileriyle de hasbihal ettiklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Esnafımızın üretim ve emekle yoğrulmuş hikayeleri, hemşehrilerimizin sıcak karşılamaları, Yenice’nin dayanışma ruhunun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Her zaman olduğu gibi Yenice’miz için çalışmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Orman ürünleri ve çelik kapı alanında faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yenice, eşsiz doğal güzellikleri ve orman deniziyle sadece doğanın değil, aynı zamanda sanayi ve üretim sektörünün de kalbi konumundadır. Özellikle orman ürünleri alanındaki potansiyeliyle, hem Karabük’ümüzün hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Fabrikalarımızın üretim kapasitesi, istihdama sağladığı katkılar ve Yenice ekonomisine sunduğu değer, hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Yenice’mizin kalkınmasına katkı sunan tüm işletmecilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."


AK Parti Yenice ilçe teşkilatlarıyla ilçenin geleceği için azim ve kararlılıkla sürdürdükleri çalışmaları değerlendirdiklerini aktaran Şahin, "Yenice’miz, güçlü teşkilat yapısıyla her zaman özel bir yere sahiptir. Teşkilat mensuplarımızın samimi gayretleri ve dava bilinciyle Yenice’ye ve Karabük’ümüze hizmet yolunda attığımız adımları daha da güçlendireceğiz.
Bu birlik ve beraberliğimiz, sadece bugünü değil, geleceği de inşa edeceğimiz en büyük gücümüzdür."
ifadelerine yer verdi.


Yenice Orman Ürünleri Sanayi A.Ş. tarafından yapılan güneş enerji sisteminin açılışını gerçekleştirdiklerinden bahseden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu tesis, yıllık 3,5 milyon kilovat saat enerji üreterek ve 2.500 ton karbon salınımını önleyecek. Yenice’miz, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak gösterilen orman denizine ev sahipliği yapmaktadır. Bu değerli doğal mirasımızı koruma yolunda atılan bu adım, sürdürülebilir bir gelecek için umut vericidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
29 Temmuz, 2025 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından Etkilenen Karabük’e 3 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük'te meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplamda 10 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını açıkladı. Bu kapsamda Karabük'e 3 milyon TL'lik destek sağlandı.

Bakan Göktaş, yangınlardan zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, söz konusu kaynakların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ulaştırıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada, Bursa’ya 5 milyon TL, Eskişehir’e 2 milyon TL, Karabük’e ise 3 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL kaynak tahsis edildiği belirtildi.

Yangın bölgelerinde yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, “Yangından etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bu kaynakları hızlıca ilgili vakıflarımıza yönlendirdik. Destek ve yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Bakan Göktaş, son bir hafta içerisinde 11 ilde çıkan orman yangınlarında 220 personel ile 2 bin 112 vatandaşa psikososyal destek sağlandığını da açıkladı. Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak illerinde sahada aktif olarak görev yapan ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü  belirtildi

Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Göktaş, “Psikososyal destek ekiplerimiz yangının ilk anından itibaren sahada. Amacımız vatandaşlarımızın hem maddi hem de manevi olarak yanında olmak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin