Reklam
Reklam
sahin cumhur ittifakina bagli yol yuruyecegimizi ifade etmek istiyorum acCtQyeM jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Şahin, “Cumhur ittifakına bağlı yol yürüyeceğimizi ifade etmek istiyorum”

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin Cumhur İttifakı’na vurgu yaptı.

Şahin, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde kendilerine verilen destek için hemşehrilerine ve elde edilen başarıda emeği olanlara teşekkür etti.

Hizmet noktasına ne söz verdilerse bir bir yerine getirileceğini belirten Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi aradı. Karabüklülere selamlarını iletti. Karabük’te gerçekleştirdiğimiz başarı nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti. Bu bize bir mesuliyette yükledi. Çok çalışacağız, çalışırken istişare halinde olacağız. Şehirlerimizin tüm dinamikleriyle bir arada olmak suretiyle, insan ayırt etmeden, siyasi görüşlerine bakmadan tüm halkımızla istişare ederek faaliyet yürüteceğiz.” diye konuştu.

“Sel gider kumu kalır”

Karabük’te taş üstüne taş koyan geçmiş dönem bütün belediye başkanlarında teşekkür eden Şahin, şöyle devam etti; “Seçim kampanyamız süresince ‘sel gider kumu kalır’ dedik. Biz kampanyamız süresince ‘kimseyi kırmayacağız, kimseye cevap vermeyeceğiz, bize taş atana biz gül atacağız’ dedik. Ve bu minvalde stratejimizi oluşturduk, kampanyamızı oluşturduk. Bizim bir Cumhur İttifakımız var. Cumhur İttifakı’na bağlı olmak suretiyle ve bu ittifakı tahkim etmek üzere olan bir stratejiyle yol yürüyeceğimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Cumhur İttifakı Türkiye’nin çimentosudur, kurtuluş reçetesidir. Bu bakış açısına sahip olduğumuz için kampanyamız süresince ilimizde ve ilçelerimizde de bu stratejiye bağlı olarak hareket ettik. Söylemlerimizi de buna uygun oluşturmaya çalıştık. Ve bundan sonraki süreçte de aynen böyle olacak. Bu seçim sürecinde siyasi partilerin de adayları vardı. Onlar da emek sarf ettiler. Onlar da bizim hemşehrilerimiz. O nedenle ‘sel gider kumu kalır’ dedik. Seçim bitti. Ve seçimden evvelki her şey geride kaldı. Ve bundan sonra beyaz bir sayfa açıyoruz.”

Önlerinde ki 5 yılın Karabük için bir hizmet serüveni olacağını aktaran Şahin, “Beş yıl içerisinde Karabük’ün neye ihtiyacı varsa Özkan başkanımızla beraber bunu burada gerçekleştirmeye ve hayata geçirmeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2d7bd6f9 f62f 4af7 bdd0 8591d87718d6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

 KARABÜK’TE İMECE USULÜ ESTETİK

Karabük’te cephe yenileme projesinde maliyet paylaşımı netleşti. Belediye yüzde 50’yi üstlendi, kalan kısmı mülk sahipleri karşılayacak

Karabük şehir merkezinde uzun süredir dikkat çeken dış cephe yenileme çalışmalarında maliyet paylaşımı modeli resmiyet kazandı. Karabük Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında alınan oy birliği kararıyla, şehir merkezinin en yoğun üç ana caddesinde gerçekleştirilen cephe yenileme çalışmalarının maliyetinin yüzde 50’sinin belediye, kalan yüzde 50’sinin ise bina ve iş yeri sahipleri tarafından karşılanması kabul edildi.

Kararla birlikte kamuoyunda uzun süredir tartışılan “projenin tüm maliyetini belediye mi karşılıyor?” sorusu da netlik kazanmış oldu. Belediye yönetimi, uygulanan modelin hem kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını hem de mülk sahiplerinin şehir estetiğine ortak olmasını hedeflediğini açıkladı.

ŞEHRİN KALBİNDE BAŞTAN SONA DEĞİŞİM

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen kapsamlı çalışma kapsamında şehir merkezinin en işlek noktaları arasında bulunan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi, Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki binalar modern bir görünüme kavuşturuldu.

Proje kapsamında eski ve düzensiz görüntü oluşturan dış cepheler yenilenirken, cephe kaplamaları, boya uygulamaları, dekoratif mimari detaylar ve bütünlük sağlayan estetik düzenlemeler gerçekleştirildi. Özellikle cadde siluetinde sağlanan uyumlu görünüm vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı.

Şehir merkezine gelen vatandaşlar ve esnaflar, yapılan düzenlemelerle birlikte bölgenin daha ferah, düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade etti.

“İMECE MODELİ” VURGUSU

Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen karar kent kamuoyunda “imece usulü şehirleşme modeli” olarak yorumlandı. Projede belediyenin mali yükün yarısını üstlenmesi dikkat çekerken, mülk sahiplerinin de sürece dahil edilmesi ortak sorumluluk anlayışının örneği olarak değerlendirildi.

Belediye kaynakları, uygulanan sistem sayesinde hem şehir estetiğinin güçlendiğini hem de vatandaş-belediye iş birliğinin somut bir örneğinin ortaya çıktığını belirtti. Yetkililer, “Şehrin vitrini olan ana arterlerde yapılan bu dönüşüm, sadece fiziksel bir yenilenme değil, aynı zamanda ortak şehir bilincinin gelişmesine de katkı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ESNAF MEMNUN

Cephe yenileme çalışmalarının ardından bölgede faaliyet gösteren esnaflar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Yenilenen görüntünün müşteri hareketliliğini artırdığını belirten işletme sahipleri, modern şehir görünümünün ticari canlılığa olumlu katkı sunduğunu ifade etti.

Özellikle akşam saatlerinde aydınlatmalarla birlikte ortaya çıkan yeni cadde görüntüsünün şehir merkezine farklı bir atmosfer kazandırdığı belirtilirken, vatandaşlar yapılan çalışmanın diğer bölgelerde de uygulanmasını istedi.

Karabük Belediyesi yetkilileri, proje ile birlikte şehir merkezinde görsel bütünlüğün sağlanmasının amaçlandığını vurguladı. Kent estetiğini ön plana çıkaran çalışmaların ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de devam edebileceği ifade edilirken, Karabük’ün daha modern, düzenli ve çağdaş bir şehir kimliği kazanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Şehir merkezindeki dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Karabük’ün ana caddelerinde uzun yıllardır ilk kez bu ölçekte bütüncül bir estetik düzenleme gerçekleştirilmiş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin