Reklam
Reklam

Şahin: “Bu Konuyu Takip Edeceğim”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2014 13:40 tarihinde yayınlandı
0

Bir türlü bitirilemeyen Katı Atık Bertaraf Tesisi konusuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin el attı. Şahin yaptığı açıklamada, Müteahhidin işi yarım bıraktığını, CHP’nin de Müteahhidin işi bırakması yönünde politika takip ettiğini belirterek, Şimdi de çıkıp basın toplantısı yapıyorlar, ‘Ne buranın hali neden bitirilemedi’ diye. Müteahhidi bırakması için teşvik eden kendileri. Müteahhit aldığı ihalenin iptali için dava açar mı? Müteahhidi gaza getirdiler. Özellikle iki belediye Vali beyi sıkıştırmalı. Sorun bir an önce çözülmeli. Para yoksa yine destek veririz” dedi.

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Bayramlaşma Törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günlerde tartışma konusu haline gelen Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Müteahhidin işi yarım bıraktığını CHP’nin de Müteahhidin işi bırakması yönünde politika takip ettiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin,  “Karabük’te 10 yıl önce temelini attığımız katı atık bertaraf tesisi hala bitirilemedi. Çöplerimiz vahşi depolama sistemiyle depolanıyor. 10 yıldır bitmedi. Kim yapıyor bu tesisi? Karabük Çevre Vakfı. Başkanı kim? Vali. Peki yönetimi kim? Başta Karabük Belediye Başkanı olmak üzere ilçe belediyeleri. Bu işin başında vali bey var ama Safranbolu ve Karabük belediye başkanları bunu zorlayacak. Bu çöp sizin çöpünüz. Başta Karabük’ün çöpü” diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu konuda hiç bir söylemde bulunmadığını belirten Şahin, “Yahu bu tesisi bir an önce hizmete sokun, etrafa koku yayıyor, kokudan geçilmiyor, sağlığı tehdit ediyor bir an önce bitsin. Siz bu vakfın üyelerisiniz arkadaş. Belediyeler olarak vakfa para vereceksiniz ki bitsin. Bir hükümet olarak 1.5 milyon lira para gönderdik yapılsın diye. Müteahhit işi yarım bıraktı. CHP de müteahhittin işi bırakması yönünde politika takip etti” şeklinde konuştu.
CHP’nin böyle bir tesis için yerin uygun olmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu, müteahhidin de bundan güç alarak dava açtığını aktaran Şahin, şöyle devam etti:
“CHP buna destek verdi. Şimdi de çıkıp basın toplantısı yapıyorlar, ‘Ne buranın hali neden bitirilemedi’ diye. Müteahhidi bırakması için teşvik eden kendileri. Müteahhit aldığı ihalenin iptali için dava açar mı? Müteahhidi gaza getirdiler. Burada Karabük’ün çöpü ağırlıklı. Rafet Vergili bu konuda tek söz söylemiyor. Özellikle iki belediye vali beyi sıkıştırmalı. Sorun bir an önce çözülmeli. Ben Karabük milletvekiliyim. Bunları söyleyeceğim. Safranbolu’nun çöpü yanıyor diye duyum aldım. Para yoksa yine destek veririz. Çağdaş şehirleşmenin bir adımıdır bertaraf tesisi. Karabük bu vahşi depolamadan vazgeçmelidir. Ben bu konuyu takip edeceğim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin