Reklam
Reklam

Sahildeki ölü palamutların yaydığı pis koku vatandaşları rahatsız ediyor

sahildeki olu palamutlarin yaydigi pis koku vatandaslari rahatsiz ediyor i35tISO4 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de sahilde görülen onlarca ölü palamut yaydığı pis koku nedeniyle çevreyi rahatsız ediyor.

Balıkçılar av yasağının kalktığı ilk günden bugüne kadar tonlarca palamut yakaladı. Vatandaşlar tezgahlarda görmeye alışık olduğu palamutun ölü halde sahilde ve deniz üzerinde de gözükmesi çevre sakinlerini tedirgin etti. Merkeze bağlı Müftü Mahallesi Karadeniz Sahil yolu yan yol üzerinde bulunan kayıkhane içerisinde ölü balıklar ve deniz yüzeyindeki kirlilik pis bir kokuya neden oldu. Vatandaşlar ölü balıkların acilen temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Kötü koku ve ve ölü alabalıklar ile ilgili konuşan Gökhan Bakır, “Burası böyle ölü balık doldu ve koku yaymaktadır. Limanın içi doldu. Buraya akın akın geliyorlar. Nereden geldi bilemiyoruz. Sahil ölü balıkla doldu. Bununla ilgilenmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Bunlar canlı değil ölü. Enteresan bir şey. Ağdan kurtulmuş olsa canlı olarak piyasaya düşer. Rezil bir şekilde kokuyor. Burada başka balıklar var. Bunları acilen gereken kişilerin müdahale etmesi gerekiyor. İnsan sağlığını düşünerek müdahale etmemiz gerekiyor. Limanın içerisinde 500’ün üzerinde balık var. Gereken müdahaleyi yapmalarını istiyoruz. Daha önceden hamsi ile böyle karşılaşmıştık. Bu kötü bir şekilde kokuyor ve insan sağlığını etkiler. Denizde bir zehirlenme olsa bu balıklar böyle olmaz. Birileri tarafından mı denize atıldı. Teknede balığı muhafaza edemeyince bozulan balıkları mı buraya döktüler anlamadık” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice’de parklar yenileniyor

c 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 12:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Yenice Belediyesi, ilçedeki park ve oyun alanlarını daha güvenli ve modern hale getirmek amacıyla başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, çocukların daha konforlu ortamlarda vakit geçirebilmesi için mahalle mahalle çalışmalarına devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, park ve oyun gruplarının yenilenmesi çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, çocukların güvenli ve çağdaş alanlarda oyun oynayabilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Başkan Karakaş, “Çocuklarımızın daha güvenli, daha modern ve daha konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi için mahalle mahalle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız; ailelerimizin keyifle vakit geçireceği, çocuklarımızın neşeyle oynayacağı sosyal yaşam alanlarını ilçemizin her noktasında daha güzel bir hale getirmek” dedi.

Yenice’nin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelere devam ettiklerini vurgulayan Karakaş, “Daha yaşanabilir, daha mutlu ve daha güçlü bir Yenice için durmadan çalışıyoruz. Birlikte güzeliz” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri, yenileme çalışmalarının planlanan program doğrultusunda ilçenin farklı mahallelerinde devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin