Artvin’in Şavşat ilçesi Sahara Geçidi’nde kara saplanan otobüste mahsur kalan 48 üniversite öğrencisi Şavşat Arama Kurtarma (ŞAKUT) ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Kars Kafkas Üniversitesi’nde öğrenim gören 48 öğrenci, hafta sonu özel bir tur firması aracılığıyla Batum’a gezi düzenledi. Ancak dönüş yolunda, Şavşat ile Kars arasında bulunan Sahara Dağı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle otobüs kara saplanarak ilerleyemedi. Mahsur kalan öğrencilerin yardım çağrısı üzerine harekete geçen ŞAKUT ekipleri, bölgeye arazi araçlarıyla ulaştı. Zorlu şartlarda yapılan kurtarma çalışması sonucunda, öğrenciler güvenli bir şekilde otobüsten tahliye edilerek bölgedeki Karayolları Misafirhanesi’ne yerleştirildi.
Yetkililer, kış aylarında bu güzergâhı kullanacak olan sürücülere araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları ve meteorolojik uyarıları dikkate almaları konusunda uyarıda bulundu.


Sahara Geçidi’nde kara saplanan otobüste mahsur kalan 48 öğrenci kurtarıldı
Keltepe’ye dev spor yatırımı: Kayak Eğitim Merkezi ve Konaklama Tesisi yapılacak
AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Keltepe Kayak Merkezi’ne Kayak Eğitim Merkezi, eğitim pisti, yürüyen bant ve konaklama tesisi kazandırılacağını açıkladı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında ayrıca Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesindeki sentetik futbol sahasının aydınlatma çalışması da gerçekleştirilecek.
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin ile AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk ile bir araya gelerek Keltepe Kayak Eğitim Merkezi, Eğitim Pisti ve Yürüyen Bant ile Yortan Sentetik Futbol Sahası Aydınlatma Yapım İşi için protokole imza attı. İmza törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven de katıldı.
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Cem Şahin, Keltepe Kayak Merkezi’nin her geçen gün gelişen bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Hayata geçirilecek Kayak Eğitim Merkezi sayesinde gençlerimiz ve sporcularımız modern şartlarda eğitim alma imkânına kavuşacak. Eğitim pisti ve yürüyen bant yatırımıyla tesisimizin kullanım kapasitesi artacak, özellikle çocuklarımız ve kayak sporuna yeni başlayan vatandaşlarımız için önemli bir imkân oluşturulacaktır. Hedefimiz Keltepe’yi sadece kış aylarında değil, yılın dört mevsimi yaşayan bir spor ve turizm merkezi haline getirmektir” dedi.
Milletvekili Ali Keskinkılıç ise Karabük genelinde spor yatırımlarının sürdüğünü ifade ederek, “Keltepe Kayak Merkezimize kazandırılacak konaklamalı Kayak Eğitim Merkezi ve eğitim pisti yatırımları, ilimizin kış sporlarındaki potansiyelini daha da artıracaktır. Eğitim merkezinde konaklama imkânı da bulunacak. Ayrıca Yortan beldemizdeki sentetik futbol sahasının aydınlatılmasıyla gençlerimiz daha modern ve güvenli şartlarda spor yapabilecektir” diye konuştu.
Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, yatırımların Karabük’e kazandırılmasına katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk’e teşekkür ederek projelerin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

