Sahara Geçidi’nde kara saplanan otobüste mahsur kalan 48 öğrenci kurtarıldı - Karabük Haber Postası
sahara gecidinde kara saplanan otobuste mahsur kalan 48 ogrenci kurtarildi 9jq7vCEE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sahara Geçidi’nde kara saplanan otobüste mahsur kalan 48 öğrenci kurtarıldı

Artvin’in Şavşat ilçesi Sahara Geçidi’nde kara saplanan otobüste mahsur kalan 48 üniversite öğrencisi Şavşat Arama Kurtarma (ŞAKUT) ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Kars Kafkas Üniversitesi’nde öğrenim gören 48 öğrenci, hafta sonu özel bir tur firması aracılığıyla Batum’a gezi düzenledi. Ancak dönüş yolunda, Şavşat ile Kars arasında bulunan Sahara Dağı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle otobüs kara saplanarak ilerleyemedi. Mahsur kalan öğrencilerin yardım çağrısı üzerine harekete geçen ŞAKUT ekipleri, bölgeye arazi araçlarıyla ulaştı. Zorlu şartlarda yapılan kurtarma çalışması sonucunda, öğrenciler güvenli bir şekilde otobüsten tahliye edilerek bölgedeki Karayolları Misafirhanesi’ne yerleştirildi.

Yetkililer, kış aylarında bu güzergâhı kullanacak olan sürücülere araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları ve meteorolojik uyarıları dikkate almaları konusunda uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin