Reklam
Reklam

Sağlıkta Başı Boşluk Devam Ediyor

Karabük Postası tarafından
15 Ağustos, 2023 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 7 yıl görev yaptıktan sonra 10 Temmuz tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü görevinden  istifa eden Dr. Ahmet Sarı’nın yerine aradan geçen  bir ayı aşkın sürede henüz bir atama yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Karabük sağlık alanında her geçen gün kan kaybederken, bunun son örneği ise İl sağlık Müdürlüğünde yaşanıyor. 10 Temmuz tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa  eden Dr. Ahmet Sarı’nın yerine henüz bir atama yapılmadı. Aradan geçen bir ayı aşkın sürede İl Sağlık Müdürlüğüne atama yapılmaması tepkileri de beraberinde getirdi. Sağlık gibi en önemli bir kurumda yaşanan bu başıboşluk  siyasetin Karabük’te sağlığa verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ BOŞLUK KABUL EDİLEMEZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında İl Sağlık Müdürlüğüne henüz bir atama yapılmaması konusunda sorulan bir soruya  ” Bölgemizden gelen en çok taleplerden biri de sağlıkla ilgili.  Sağlıkta yaşanan sıkıntılarla ilgili gerekli çareyi bulamadık.  Vatandaşlarımız Ankara’ya İstanbul’a,  civar illere  tedavi için gitmek  zorunda kalıyorlar bunu  hepimiz biliyoruz.  Türkiye’de İl olarak merkezde Devlet Hastanesi olamayan tek İliz Karabük’te Devlet Hastanesi  olmaması kabul edilebilecek bir şey değil süratle bu sorunun da giderilmesi lazım İl Sağlık Müdürü, Sağlık birimini yöneten ildeki en etkili üst düzey yöneticidir dolayısıyla oradaki boşluk kabul edilemez süratle İl Sağlık Müdürünün atanması,  sağlıkla ilgili sorunların üzerine bilimsel bazda düzgün bir çalışma ile gidilmesi gerekiyor, kadroların sağlıklı bir şekilde oluşturulması gerekiyor,  Sağlık Bakanı olmak üzere ilgililer lütfen süratle Karabük ili ile ilgili bu yönetsel boşluğu bir an önce gidermek üzere atamalarını yapsınlar Bizler de takipçisi olacağız” diye cevap vererek konunun önemine işaret etti.

HASTANELERDE SIKINTILAR HAD SAFHADA

İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan Müdür krizinin yanı sıra, Karabük’teki hastanelerde yaşanan sıkıntılar da had safhaya ulaşmış durumda.  Bir çok vatandaş randevu alamamaktan  dert yanarken,  randevu bulanlar ise doktor bulamamaktan yakınıyor. Yaz sezonu nedeniyle bir çok doktorun izine çıktığı ve yerine bakacak bir doktor olmamasından dolayı da hastaların muayene olamadığı ifade ediliyor. Hatta aynı branşta iki veya üç doktor varken,  birisinin yıllık izne ayrıldığı, diğerinin ise rapor alarak izne çıktığı bilgisi verilirken, tüm yükü de diğer kalan doktorun çektiği bunun da zaten var olan sıkıntıların katlanarak artmasına neden olduğu belirtiliyor.

Öte yandan vatandaşlara Ultrason, MR çekimi gibi diğer gerekli görüntülüme işlemleri için çok ileri tarihe gün verildiği bilinirken, buna bir de doktor sıkıntısının eklenmesinin hastaları çileden çıkardığı hatta zaman zaman da tartışmalar yaşandığı bilgisi verildi.  (Haber Merkezi)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

kastamonuda uyusturucu operasyonu 2 gozalti G9BbTnvT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.

Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin