Sağlıklı yaşama adım attılar - Karabük Haber Postası
saglikli yasama adim attilar yOktDG8a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağlıklı yaşama adım attılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, obezite hastalarına cerrahi tahliller sunarak hayat kalitelerini artırmaya devam ediyor. Diyet ve spor ile kilo veremeyen iki hasta, Obezite Haftası’nda sağlıklı bir ömür için birinci adımı attı.

Günümüzde sıhhatsiz beslenme alışkanlıkları, hareketsiz ömür üslubu ve gerilimin tesiriyle dünya çapında obezite oranları süratle artıyor. Obezite ile çabada çağdaş tıbbın sunduğu tahlillerden biri olan obezite cerrahisi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde hastalara muvaffakiyetle uygulanıyor.

Yıllarca kilo sorunu yaşayan ve yaptığı diyetlere karşın kilo veremeyen K.U. ve H. K. fazla kilolarının ömür kalitesini etkileyecek boyuta gelmesi üzerine Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerin akabinde ameliyatı uygun bulunan iki hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Kolu Lideri Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan ve takımı tarafından ameliyata alındı. Hastalardan H.K.’ya metabolik cerrahinin yanı sıra safra kesesi ve mide fıtığı ameliyatı da oldu.

Hem sıhhatlerine hem ülkü kilolarına kavuşacaklar

Ameliyatları başarılı geçen iki hasta, rutin takiplerinin âlâ gitmesi sonucu operasyondan 24 saat sonra taburcu edildi. Obezite Haftasında sağlıklı bir yaşama adım atan iki hasta, hem sıhhatine hem de ülkü kiloya kavuşacağı için keyifli olduğunu lisana getirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Pehlivan ve takımına teşekkür eden hastalar, morbid obezite tedavisi olmak isteyen hastaların Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönül rahatlığı ile başvurabileceğini söz etti.

Kalıcı ve uzun vadeli tahliller sunuyor

Obezitenin dünyada ve ülkemizde en kıymetli sıkıntılardan biri olduğuna dikkat çeken Pehlivan, obezite cerrahisinin kalıcı ve uzun vadeli tahliller sunduğunu belirtti. Hastaları multidisipliner bir yaklaşımla ele aldıklarını söyleyen Mevlüt Pehlivan, “Ameliyat ettiğimiz hastalardan birinin mide fıtığı ve safra kesesinde taş vardı. Metabolik ve bariatrik cerrahi yanı sıra eş vakitli olarak kolesistektomi ve mide fıtığı tamiri ameliyatlarını gerçekleştirdik. Ameliyatlarının 24. saatindeyiz ve rutin takipleri yeterli gittiği için hastalarımızı taburcu edeceğiz” dedi.

Obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle mevt oranının sigaraya bağlı mevt oranlarına yaklaştığına işaret eden Prof. Dr. Pehlivan, Genel Cerrahi Kliniği olarak obezite cerrahisi ile hastaların kilo vermesi ve obeziteye bağlı sıhhat problemlerini azaltmaya çalıştıklarını kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda fazla tonajli tomruk tasiyan kamyon surucusune para cezasi kesildi qPYODMEV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da fazla tonajlı tomruk taşıyan kamyon sürücüsüne para cezası kesildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol kontrollerinde, kapasitesinin üzerinde yük taşıdığı belirlenen tomruk yüklü kamyonun sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

Mudurnu-Akyazı karayolu üzerinde denetimlerini sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, ağır vasıtalara yönelik uygulama yaptı. Denetimler sırasında durdurulan ve yapılan kontrollerde fazla tonajla ilerlediği tespit edilen tomruk yüklü kamyonun sürücüsü hakkında cezai işlem yapıldı.

Ekiplerin, güzergah üzerindeki trafik güvenliğini sağlamak ve kural ihlallerini önlemek amacıyla denetimlerine aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin