Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.11.2024 16:15
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sağlıkfest’te ‘Uyuma’ Uygulaması Tanıtıldı

KARABÜK - Karabük Üniversitesinde 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Festivalinde (SAĞLIKFEST) kurulan Narkotik (NARKO-KARABÜK) standında “UYUMA” Uygulaması hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta, uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumun tamamı üzerinde büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, uyuşturucu kullanımından korunmanın yolları anlatıldı.

Uyuşturucudan korunma konusunda bilinçlenmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği tamamen yerli ve milli bir uygulama olan “UYUMA” ziyaretçilere tanıtıldı. Uygulamanın amacının uyuşturucu kullanımını en aza indirmek ve uyuşturucu satanları tespit etmek olduğu anlatıldı. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin ise bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli tutulması ve olaya en hızlı şekilde müdahale imkânı sunması olduğu belirtildi. (Bilal Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Polisi gören geri manevra yaparak kaçtı

Bartın’da uygulama yapan polis grupları, 10 dakika içerisinde 3 aracın geri hareket yaparak kaçtığını tespit etti. Uygulamadan kaçan şoförler, kovalamaca sonucu yakalanarak, gerekli süreçleri yapıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı ve Gölbucağı Sanayi Sitesi ortasında alkol uygulaması yapan polis grupları, alkollü şoförlerin kabusu oldu. Son anda polisleri fark eden şoförler, geri hareket yaparak uygulama noktasından kaçtı. Yaklaşık 10 dakika içerisinde polisi gören 3 araç şoförü, geri geri giderek uygulama noktasından kaçtı. Araçları fark eden trafik polisleri ise telsiz anonsu ile etraftaki polisleri bilgilendirerek uygulamadan kaçan araçları ihbar etti. Telsiz anonsu üzerine ise uygulama noktası yakınındaki gruplar harekete geçerek, kaçan araçların peşine düştü. Uyulamadan kaçan 3 aracın da şoförü yakalanırken, şoförler kaçan şoförlerin ise alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülere çeşitli unsurlardan de para cezası kesilirken, araçlardan ikisi alkolsüz şoförlere teslim esildi. Bir araç ise cazibeli yardımıyla otoparka çekildi

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.