Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı
0

Sağlıkfest’te ‘Uyuma’ Uygulaması Tanıtıldı

KARABÜK – Karabük Üniversitesinde 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Festivalinde (SAĞLIKFEST) kurulan Narkotik (NARKO-KARABÜK) standında “UYUMA” Uygulaması hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta, uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumun tamamı üzerinde büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, uyuşturucu kullanımından korunmanın yolları anlatıldı.

Uyuşturucudan korunma konusunda bilinçlenmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği tamamen yerli ve milli bir uygulama olan “UYUMA” ziyaretçilere tanıtıldı. Uygulamanın amacının uyuşturucu kullanımını en aza indirmek ve uyuşturucu satanları tespit etmek olduğu anlatıldı. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin ise bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli tutulması ve olaya en hızlı şekilde müdahale imkânı sunması olduğu belirtildi. (Bilal Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

673b886aac599
Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin