Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı
0

Sağlıkfest’te ‘Uyuma’ Uygulaması Tanıtıldı

KARABÜK – Karabük Üniversitesinde 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Festivalinde (SAĞLIKFEST) kurulan Narkotik (NARKO-KARABÜK) standında “UYUMA” Uygulaması hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta, uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumun tamamı üzerinde büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, uyuşturucu kullanımından korunmanın yolları anlatıldı.

Uyuşturucudan korunma konusunda bilinçlenmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği tamamen yerli ve milli bir uygulama olan “UYUMA” ziyaretçilere tanıtıldı. Uygulamanın amacının uyuşturucu kullanımını en aza indirmek ve uyuşturucu satanları tespit etmek olduğu anlatıldı. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin ise bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli tutulması ve olaya en hızlı şekilde müdahale imkânı sunması olduğu belirtildi. (Bilal Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

673b886aac599
Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin