Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı
0

Sağlıkfest’te ‘Uyuma’ Uygulaması Tanıtıldı

KARABÜK – Karabük Üniversitesinde 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Festivalinde (SAĞLIKFEST) kurulan Narkotik (NARKO-KARABÜK) standında “UYUMA” Uygulaması hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta, uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumun tamamı üzerinde büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, uyuşturucu kullanımından korunmanın yolları anlatıldı.

Uyuşturucudan korunma konusunda bilinçlenmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği tamamen yerli ve milli bir uygulama olan “UYUMA” ziyaretçilere tanıtıldı. Uygulamanın amacının uyuşturucu kullanımını en aza indirmek ve uyuşturucu satanları tespit etmek olduğu anlatıldı. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin ise bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli tutulması ve olaya en hızlı şekilde müdahale imkânı sunması olduğu belirtildi. (Bilal Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

673b886aac599
Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin