Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı
0

Sağlıkfest’te ‘Uyuma’ Uygulaması Tanıtıldı

KARABÜK – Karabük Üniversitesinde 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Festivalinde (SAĞLIKFEST) kurulan Narkotik (NARKO-KARABÜK) standında “UYUMA” Uygulaması hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta, uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumun tamamı üzerinde büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, uyuşturucu kullanımından korunmanın yolları anlatıldı.

Uyuşturucudan korunma konusunda bilinçlenmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği tamamen yerli ve milli bir uygulama olan “UYUMA” ziyaretçilere tanıtıldı. Uygulamanın amacının uyuşturucu kullanımını en aza indirmek ve uyuşturucu satanları tespit etmek olduğu anlatıldı. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin ise bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli tutulması ve olaya en hızlı şekilde müdahale imkânı sunması olduğu belirtildi. (Bilal Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

673b886aac599
Bizi sosyal medyadan takip edin
kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin