Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:23 tarihinde yayınlandı
0

Sağlıkfest’te ‘Engelini Sen Seç’ Standı Açıldı

KARABÜK- Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST) kapsamında, engellilerle empati kurabilmek maksadıyla ‘Engelini Sen Seç’ standı kuruldu. Stantta, gözü kapalı ve elleri bağlı bir şekilde yapbozlar çözüldü, yazıyla diyalog denendi.

Yüzden fazla stantta birbirinden ilginç testlerin ve deneyimlerin sunulduğu festivalde, katılımcılara yönelik birçok konferans gerçekleştirildi. Sağlıkfest’te katılımcılarda farkındalık oluşturmaya yönelik olarak kurulan stantlardan birisi de ‘Engelini Sen Seç’ standıydı. Bu stantta, engellilerle empati kurmak amacıyla uygulamalı eğitim verildi, katılımcılara farklı engel durumlarına yönelik deneyim yapmalarına imkân tanındı.

Kurulan stantta ziyaretçiler, engelli bireyleri anlama adına elleri ve gözleri bağlı şekilde yapboz çözdüler, beden diliyle karşısındaki kişiyle konuşmadan, kağıttaki yazıları anlatacak şekilde diyalog kurmaya çalıştılar.

Stantta bulunan Öğretim Görevlisi Mustafa Kavak, “Yapılan istatistik araştırmalarına göre Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde engelli nüfus bulunmaktadır. Bunların bir kısmı bedensel engelli, bir kısmı işitme engelli, bir kısmı görme engelli, bir kısmı ise zihinsel engelli olmak üzere farklı engelli çeşitleri mevcuttur. Engelli insanlar, günlük hayatlarında yaşam aktivitelerinde bir sürü problem yaşamaktadırlar. Fakat son dönemdeki imkanların artmasıyla birlikte sosyal hayata katılımları daha fazla olmuştur. Üniversite okumaya başladılar, iş imkanları fırsatları önlerine sunulmuştur. Fakat biz, 5 dakika da olsa bir bedensel engelli, bir görme engelli, bir işitme engelli gibi, onların yerine kendimizi koyarak, onların çektikleri zorlukları anlayacak şekilde bir test düzenlemek istedik” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu uygulamayla amaçlanan, engelli bireylerle bağ kurarak ve empati yaparak onları kendi içimize dahil etmek, hayatlarını kolaylaştırmak ve hep birlikte birçok engelin aşılabileceği konusunda farkındalık oluşturmak. (Bilal Hamza, Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin