Ramazan Öztürk tarafından
23 Ağustos, 2024 12:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Sağlıkfest’in Elektronik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Milli Sağlık Bilimleri Hamlesi Sağlıkfest’in Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ve Alan Etkinlikleri ile ilgili Türkiye geneli elektronik bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali: Sağlıkfest’in Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ve Alan Etkinlikleri ile ilgili elektronik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Microsoft Teams oturumu üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Türkiye geneli lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak olan Sağlıkfest’in, hem bilimsel bir aktivite hem de diğer sağlıkla ilgili alanlarda çeşitli etkinliklerin yer alacağı ve tasarım projelerinin değerlendirileceği bir festival olacağını vurguladı. Toplantıda Sağlıkfest ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Prof. Dr. Solmaz, “Sağlıkfest, insanlığın en temel hakkı olan sağlığın günümüz ve gelecekteki sorunlarına, model tasarım yarışmaları ile yenilikçi sağlık modelleri ortaya koymaktadır. Sağlıkfest, yenilikçi yaklaşımlar içeren misyonu ile Türkiye’de birçok paydaşın katılımıyla düzenlenen ulusal ve uluslararası sağlık bilimleri alanı festivalidir. Sağlıkfest bu kapsamda lise, önlisans / lisans, lisansüstü ve serbest kategori altında toplam sekiz model tasarım yarışması ile sağlık, mesleki, kültürel, sanatsal, eğitsel, sportif içerikli alan etkinliklerinden oluşan bir bütünlüğü temsil eder. Sağlık alanında eğitim veren akademik birimlerimizin katılımcı rolü ile gerçekleştirilecek Sağlıkfest insanı önceleyen, insanın hem fiziki hem ruhsal mânada sağlıklı yetişebilmesine katkı verecek önemli bir girişimdir. Sağlıkfest’in misyonu insan ve toplum sağlığını korumak, sağlığın geliştirilmesi amacıyla yenilikçi veya sorun çözümüne odaklı etkili yaklaşımlar geliştirmek üzere sağlık alanında paydaşların bir araya gelmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı. Toplantıda sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Sağlıkfest’in Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ve Alan Etkinlikleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Prof. Dr. Solmaz, bu yılki yarışmaların 4 ana kategori ve 8 farklı tema altında düzenlendiğini ve başvuruların elektronik başvuru sistemi aracılığıyla alındığını belirtti. Başvuruların 15 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edileceğini hatırlatan Solmaz, yarışmalara hem bireysel hem de takım olarak başvurulabileceğini vurguladı. Toplantının sonunda, katılımcıların sorularına yanıt verildi ve yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi alışverişi yapıldı. Sağlıkfest’in Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ve Alan Etkinlikleri ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları, katılımcıların projelerinin hazırlık süreçlerinde daha bilinçli adımlar atmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.  
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aracını park etmek isterken yüksekten düşerek takla attı

Zonguldak’ta bir şoför, aracını park ettiği sırada yüksekten düşerek takla attı. Kazada şoför hafif halde yaralanırken araçta maddi hasar meydana geldi.
İncivez Mahallesi Kamelya Sokak’ta yaşanan kazada, Kumsal G. 67 SK 953 plakalı Hyundai marka aracını meskeninin önüne park ettiği sırada yaklaşık 2 metre yükseklikten düştü. Takla atan araç aksi dönerken, şoför kazayı hafif yaralarla atlattı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Elinde hafif yaralar bulunan şoförün sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.