Reklam
Reklam

SAĞLIKFEST Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

s 3 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
15 Mayıs, 2024 12:27 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi tarafından sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest” koordinasyon toplantısı yapıldı.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek ve mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarını ortaya koyacak Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, Senato Toplantı Salonunda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı.

Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Işık Andsoy, Sağlıkfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven’in katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, sağlık alanında önemli bir etkinlik olan Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest” için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanından sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımları bir araya getirecek Sağlıkfest, sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında da büyük öneme sahip bir festival. Bu festival, sağlık bilimlerindeki son gelişmeleri, yenilikçi yöntemleri ve başarılı uygulama örneklerini paylaşmak, bir araya gelmek ve geleceğe yönelik iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Karabük Üniversitesi olarak sağlık alanında öncü bir kurum olarak, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sağlıkfest’in, sağlık bilimleri alanında çalışan akademisyenler, sağlık profesyonelleri, öğrenciler ve sektör temsilcileri için önemli bir platform olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin