Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2016 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Sağlık Turizminde Adımlar Atılmaya Başlanıldı

Karabük ve Batı Karadeniz Ekonomisine katkı sağlamak, bölgede  turizm sektörünü canlandırmak için harekete geçen Karabük Özel Medikar Hastanesi bu konuda ilk adımı attı. BAKKA ile birlikte yürütülen proje kapsamın da çeşitli Arap ülkelerinden gelen turizm acente yetkilileri hastane tarafından misafir edildi.

Hastanenin  8.katındaki Toplantı salonun da gelen konuklara İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak hazırlanan hastaneyi tanıtan slayt sunumu yapılırken, toplantıya çeşitli Arap ülkelerinden gelen sağlık turizmi ile ilgili sektör temsilcileri ve acente yetkilileri, BAKKA  Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Kurumsal Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Dr. İlker Telli,  Hastanem Genel Müdürü ve Başhekimi  Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç katıldı. Gelen misafirlere acil doktoru ve Ürdün Dostluk Derneği Başkanı Yusuf Alrash hastane  hakkında Arapça olarak bilgiler  verdi.

Daha sonra konuklar Genel Müdür  ve Başhekim sayın Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu nezaretinde hastanenin  çeşitli birimlerini gezdiler.

Hastane Genel Müdürü, Başhekimi  Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu Ülke ve Bölge  ekonomisine katkı sağlamak Medikar Hastanesinin boynunun borcu olduğunu belirterek, “Aziz ve Büyük Türk Milletine geçmiş olsun diyorum. Allah böyle günleri bize bir daha yaşatmasın. Ülkemizin, bölgemizin ve Karabük’ün geleceğini parlak eylesin. Batı Karadeniz’in gelişmesine, büyümesine katkı sağlamak Medikar’ın bir boyun borcu. Neden çünkü bölgenin öncü sağlık kuruluşlarından birisi. Sağlık Turizmini tanıtabilmek adına BAKKA ile birlikte yürüttüğümüzçeşitli Arap ülkelerinden gelen, o bölgenin acente, sağlık turizmi ile ilgilenen  sektörlerini burada ağırladık, misafir ettik, hastanemizi tanıttık, onlarla işbirliği protokolü imzalamaya çağırdık. Görüşmeler sıcak geçti, elit geçti. Bölgeye Karabük’e, Karabük’ün sağlık alanında ve turizm alanında gelişmesine çok olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bölge halkımız somut adımları her geçen gün bölge halkı görecek” dedi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 12
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Cıva’dan su kesintisi açıklaması

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçede iki gündür devam eden su kesintileri nedeniyle arızanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Kazı alanında eline aldığı parçalanmış asbest boruyu gösteren Başkan Cıva, mevcut şehir şebekesinin artık kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

Yaklaşık 48 saattir süren su kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken, çalışmaları yerinde takip eden Cıva, ekiplerin arızayı gidermek için yoğun mesai harcadığını belirtti. Eskiyen altyapının ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Cıva, “Vatandaşımız haklı, susuz yaşamak kolay değil. Ancak kullanılan borular 30-40 yıllık asbest hatlardan oluşuyor. Şebeke artık dayanmıyor ve parçalanıyor. Ekiplerimiz gece geç saatlere kadar çalıştı, bugün de çalışmalar sürüyor” dedi.

İlçedeki su kaybının ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Başkan Cıva, depodan çıkan suyun büyük bölümünün kaçaklar nedeniyle yer altında kaybolduğunu söyledi. Altyapının yıllardır yenilenmediğini vurgulayan Cıva, doğalgaz çalışmaları sırasında boruların da değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını dile getirdi.

Sorunun kalıcı çözümü için yeni bir altyapı projesi hazırladıklarını açıklayan Cıva, “Bahane üretmeye değil, çözüm üretmeye geldik. En kısa sürede şebekeyi yenileyerek ilçemizin su sorununu kökten çözmek istiyoruz. Yaşanan aksaklık nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyor, biraz daha sabır bekliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin