Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
21 Eylül, 2023 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Sağlık Müdürlüğü Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan personele ilk yardım eğitimi verildi.

Yapılan açıklamada;  “Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerde görev yapan 21 personelimize Müdürlüğümüz ilkyardım eğitmenlerince Temel Yaşam Desteği, Kanamalar, Yaralanmalar, Yanık, Donma, Sıcak Çarpması, Kırık Çıkık, Burkulma Zehirlenme, Hayvan Isırmaları boğulmalar vb. konularında sertifikalı ilkyardım eğitimi verilmiştir.

Söz konusu eğitimlerde personellerimizin herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlayıncaya kadar hayatın kurtarılması yada durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilk müdahaleyi yapabilmesi için gerekli donanım bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır” denildi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fenerbahce
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Aziz Yıldırım’dan İlk Hamle TFF’ye: Gündemde Yabancı Kuralı Var

Fenerbahçe’de olağanüstü seçimli genel kurulun ardından başkanlık koltuğuna yeniden oturan Aziz Yıldırım’ın, göreve resmen başlamasının ardından ilk temaslarından birini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirmesi bekleniyor.

Mazbatasını yarın alması öngörülen Yıldırım, göreve başlamasıyla birlikte kulübün yeni sezon planlamasına ilişkin önemli konuları masaya yatıracak. Bu başlıkların en önemlilerinden birinin ise yeni sezonda uygulanacak 10+4 yabancı oyuncu kuralı olduğu belirtiliyor.

TFF ile Görüşme İddiası

Aziz Yıldırım, yabancı oyuncu kuralının esnetilmesi konusunda TFF ile görüşme yapmayı planlıyor. Sarı-lacivertli yönetimin, mevcut düzenlemenin kulüpler açısından çeşitli zorluklar oluşturabileceği görüşünde olduğu ifade ediliyor.

Kadroda 20 Yabancı Futbolcu Bulunuyor

Kiralık olarak başka takımlarda forma giyen oyuncuların geri dönmesiyle birlikte Fenerbahçe’nin sözleşmeli yabancı futbolcu sayısının 20’ye ulaştığı kaydedildi. Yaz transfer döneminde yapılacak yeni takviyelerle bu sayının daha da artabileceği belirtiliyor.

Bu nedenle yabancı oyuncu kuralı, kulübün kadro mühendisliği ve transfer stratejisi açısından kritik önem taşıyor.

Seçim Sürecinde de Gündeme Getirmişti

Aziz Yıldırım, seçim döneminde katıldığı bir programda yabancı kuralına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Futbol aklı dediğimiz arkadaşlarla yaptığımız konuşmada onlar da bundan sıkıntı doğabileceğini söylediler. Çalışıyorlar, biz seçilirsek TFF’ye gitmemiz lazımsa gideriz.”

Yeni başkanın önümüzdeki günlerde federasyonla gerçekleştireceği olası görüşmenin, yabancı oyuncu düzenlemesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin