Reklam
Reklam
saglik kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatore ev hapsi OdshNl1h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Sağlık kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatöre ev hapsi

Samsun’da usulsüz sağlık kurulu raporları verilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 1’i doktor ile 2 kişi için konut mahpusu kararı verilirken, 6 kişi de mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Çaba (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde, emeklilik süreçlerinde kullanılmak üzere usulsüz sağlık kurulu raporlarının alınmasıyla ilgili operasyon düzenlendi. “Rüşvet, kamu kurum ve kuruluşları ziyanına nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik” suçlarından düzenlenen operasyonda devlet hastanesinde vazifeli Kulak Burun Boğaz Hekimi N.K.’nin de ortalarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 208 adet tabanca fişeği, 3 adet engellilik sağlık kurulu raporu, 1 adet sağlık kurulu muayene fişi ve 3 adet cürüm yazışması bulunan ajanda ele geçirilirken, çok sayıda dijital malzemeler ise incelenmek üzere el konuldu.

KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 1’i doktor 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye söz veren doktor N.K. ile olayın organizatörü M.G. için mahkemece yaşlarından ötürü konut mahpusu uygulanmasına karar verilirken, 6 kişi ise mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA

Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ

Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin