Reklam
Reklam
saglik kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatore ev hapsi OdshNl1h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Sağlık kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatöre ev hapsi

Samsun’da usulsüz sağlık kurulu raporları verilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 1’i doktor ile 2 kişi için konut mahpusu kararı verilirken, 6 kişi de mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Çaba (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde, emeklilik süreçlerinde kullanılmak üzere usulsüz sağlık kurulu raporlarının alınmasıyla ilgili operasyon düzenlendi. “Rüşvet, kamu kurum ve kuruluşları ziyanına nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik” suçlarından düzenlenen operasyonda devlet hastanesinde vazifeli Kulak Burun Boğaz Hekimi N.K.’nin de ortalarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 208 adet tabanca fişeği, 3 adet engellilik sağlık kurulu raporu, 1 adet sağlık kurulu muayene fişi ve 3 adet cürüm yazışması bulunan ajanda ele geçirilirken, çok sayıda dijital malzemeler ise incelenmek üzere el konuldu.

KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 1’i doktor 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye söz veren doktor N.K. ile olayın organizatörü M.G. için mahkemece yaşlarından ötürü konut mahpusu uygulanmasına karar verilirken, 6 kişi ise mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
berberler ve kuaforler gununde anlamli ziyaret J3ulybKs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin