Samsun’da usulsüz sağlık kurulu raporları verilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 1’i doktor ile 2 kişi için konut mahpusu kararı verilirken, 6 kişi de mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Çaba (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde, emeklilik süreçlerinde kullanılmak üzere usulsüz sağlık kurulu raporlarının alınmasıyla ilgili operasyon düzenlendi. “Rüşvet, kamu kurum ve kuruluşları ziyanına nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik” suçlarından düzenlenen operasyonda devlet hastanesinde vazifeli Kulak Burun Boğaz Hekimi N.K.’nin de ortalarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 208 adet tabanca fişeği, 3 adet engellilik sağlık kurulu raporu, 1 adet sağlık kurulu muayene fişi ve 3 adet cürüm yazışması bulunan ajanda ele geçirilirken, çok sayıda dijital malzemeler ise incelenmek üzere el konuldu.
KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 1’i doktor 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye söz veren doktor N.K. ile olayın organizatörü M.G. için mahkemece yaşlarından ötürü konut mahpusu uygulanmasına karar verilirken, 6 kişi ise mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.


Sağlık kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatöre ev hapsi
Bolu’da vatandaşlar arefe günü kabir başında dua etti
Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde vatandaşlar, vefat eden yakınlarını kabirleri başında dualarla andı.
Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Öğle namazını Balcı Camisi’nde eda eden vatandaşlar, ardından caminin yanında bulunan Çıkınlar Mezarlığı’na geçti. Yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mezarlık ziyaretine gelen aileler, kabirlerin çevresinde temizlik yapıp çiçekler de ekti.
Kabir ziyaretlerinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

