Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sağlık ekibi yolda kalbi durmuş vaziyette buldu, hızlı müdahale sayesinde yeniden hayata döndü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ambulansla bir hastayı hastaneye götüren sıhhat takımı tarafından yolda kalbi durmuş vaziyette bulunan vatandaş, yapılan müdahale ile hayata döndürüldü.
Edinilen bilgiye nazaran, Cide ilçesi Günebakan köyü Beykuş Mahallesi’nde yaşayan ve bacaklarındaki şişlik sebebiyle 112 Acil Davet Merkezini arayan vatandaş yardım istedi. İhbar üzerine mahalleye gönderilen sıhhat grubu hastayı konutundan ambulansla aldı. Sıhhat takımı, ambulansla hastayı hastaneye sevk ederken, yolda bir şahsın hareketsiz yattığını gördü. Ambulanstan inen sıhhat takımı, yerde yatan şahsın kalp atışının durduğunu tespit etti. Takım tarafından vatandaşa çabucak kalp masajın uygulanmaya başlandı. Kalbi duran vatandaş, yapılan kalp masajı sayesinde yine hayata döndürüldü.
Daha sonra ambulansa alınan vatandaş, hastaneye kaldırıldı. Hastanın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çatı yangını büyümeden söndürüldü

Karabük’te 7 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye takımları tarafından söndürüldü.
Yangın, Bayır Mahallesi Fevzi Fırat Caddesi’ndeki 7 katlı apartmanın çatısında meydana geldi. Dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Grupların süratli müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülürken, hasara neden olan yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.