Sağlık Bakanlığı’ndan Başhekim Çebi’ye Anlamlı Görev - Karabük Haber Postası
CEB2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Mart, 2025 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağlık Bakanlığı’ndan Başhekim Çebi’ye Anlamlı Görev

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından, Türkiye’de ilk kez kurulan “Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu”na dahil edildi. Karabük’ün tanınan ve sevilen simalarından biri olan Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, bu önemli komisyonun bir parçası olarak, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin denetim ve değerlendirilmesine katkı sağlayacak. Bu atama, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun talimatları doğrultusunda gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Çebi; “Sayın Bakanımızın takdir ve tensipleri ile görevlendirilmek, ülkemizde sunulan ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin daha nitelikli, kaliteli, bilimsel, işlevsel, yenilikçi ve değerlendirilebilir nitelikte olması için hizmet edecek bir komisyonda yer almak benim için büyük bir onur ve şeref olmuştur.
“Türkiye Yüzyılı’nda” ülkemizin daha da ilerlemesi ve dünyada süper güç olması yolunda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında şahsıma düşen tüm sorumlulukları ve tevdi edilen tüm görevleri layığıyla yapmaya çalışacağım üzerine ant içerim. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Beyefendi’ye bu göreve şahsımı takdir ve tensip ettiği için sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı arz ederim” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin