Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı’ndan Başhekim Çebi’ye Anlamlı Görev

CEB2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Mart, 2025 15:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından, Türkiye’de ilk kez kurulan “Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu”na dahil edildi. Karabük’ün tanınan ve sevilen simalarından biri olan Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, bu önemli komisyonun bir parçası olarak, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin denetim ve değerlendirilmesine katkı sağlayacak. Bu atama, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun talimatları doğrultusunda gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Çebi; “Sayın Bakanımızın takdir ve tensipleri ile görevlendirilmek, ülkemizde sunulan ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin daha nitelikli, kaliteli, bilimsel, işlevsel, yenilikçi ve değerlendirilebilir nitelikte olması için hizmet edecek bir komisyonda yer almak benim için büyük bir onur ve şeref olmuştur.
“Türkiye Yüzyılı’nda” ülkemizin daha da ilerlemesi ve dünyada süper güç olması yolunda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında şahsıma düşen tüm sorumlulukları ve tevdi edilen tüm görevleri layığıyla yapmaya çalışacağım üzerine ant içerim. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Beyefendi’ye bu göreve şahsımı takdir ve tensip ettiği için sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı arz ederim” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin