karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Sağanak yağışlar kazı çalışması yürütülen alanda heyelan neden oldu

Bartın Ulus ilçesinde yapılan temel kazma çalışmasının yapıldığı arazide, son yağışların ardından toprak kayması yaşandı. Heyelanda arazisinin bir evin de çökme riski bulunuyor.
Bartın Ulus ilçe merkezindeki Kaldırım Mahallesi Ozan Sokak üzerinde emekli öğretmen Mustafa Şahin’in bir yıl önce inşa ettiği evinin bir kaç metre uzağında bir sitenin etrafını çevreleyecek bir istinat duvarı temel kazısı başladı. Yaklaşık 3 ay önce başlatılan ve 4-5 metre yükseklikteki temel kazı çalışmalarını yürüten firma istinat duvarının bir kısmını inşa ederken, diğer kısmının çalışmasına ise uzun süre başlamadı. Evinin bir kaç metre uzağında kazı yapılan Şahin’in arazisinde, son sağanak yağışlarla birlikte heyelan meydana geldi. Şahin’in arazisinin bir bölümündeki toprak, temel çalışması yürütülen alana doğru kayarken, evi ise çökme riski altında bulunuyor.
Yağışların devam etmesi halinde evinin tamamen yıkılmasından endişe eden Mustafa Şahin ile belediye ekiplerine tepki göstererek, "Yaklaşık 18 yıl önce buradaki arsayı aldım. Geçen sene de buraya oturmak için yaklaşık 48 metrekarelik bir ev yaptım. Her şeyi tam, izinlerini aldım, iskanını aldım. Fakat yaklaşık 3 ay önce yandaki site, buraya istinat duvarları için temeller açtı. Bunlar yaklaşık 4 ve 5 metre yüksekliğindeydi temeller. Uzun süre bu istinat duvarını yapmadılar. 29 Eylül’de belediyeye dilekçe verdim, evinin arka tarafındaki arsada göçme oldu diye. Bu dilekçenin ardından bir miktar istinat duvarı yaptılar. Tamamlamadıkları için de yağışlarda arazimin büyük bölümü göçtü. Şimdi evimin de yıkılmasından endişe ediyorum" diye konuştu.
Yağışların ardından bölgeye gelen ekipler tarafından denetlenen alanda geçici tedbirler alınırken, inşaat firması personeli tarafından ise alanda kayan toprak temizlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
beunlu dunya sampiyonu ismail haci bekardan cifte altin madalya IAzES9rW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

BEUN’lu Dünya Şampiyonu İsmail Hacı Bekar’dan çifte altın madalya

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Mühendislik Fakültesi öğrencisi, dünya şampiyonu ve millî sporcu İsmail Hacı Bekar, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 04-06 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen Bilek Güreşi ÜNİLİG Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği üstün performansla büyük bir başarıya imza attı.
59 üniversiteden toplam 252 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Üniversiteler Ligi (ÜNİLİG) şampiyonasında Erkekler 65 kg kategorisinde mücadele eden Bekar, hem sağ kol hem de sol kol müsabakalarında rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. Gösterdiği üstün performansla iki ayrı kategoride altın madalya kazanan başarılı sporcu, hem Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine hem de Zonguldak’a büyük bir gurur yaşattı.
Rektör Özölçer: "Öğrencilerimizin Spor Alanındaki Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz"
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, millî sporcu Bekar’ın elde ettiği önemli başarı dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu sözleri ifade etti:
"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sportif başarılarıyla gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ÜNİLİG Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 65 kilogram kategorisinde hem sağ hem sol kolda tüm rakiplerini mağlup ederek iki altın madalya kazanan kıymetli öğrencimiz İsmail Hacı Bekar’ın bu büyük başarısı bizleri son derece mutlu etmiştir.
Değerli öğrencimizin göstermiş olduğu bu üstün performans; disiplin, azim ve kararlılıkla çalışıldığında gençlerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda ne denli önemli başarılara imza atabileceğinin en güzel göstergesidir. Üniversitemiz, sporun her alanında sunduğu güçlü altyapı, nitelikli eğitim ortamı ve öğrencilerimizin çok yönlü gelişimini destekleyen imkânlarıyla gençlerimizin hem akademik hem de sportif başarılarına katkı sunmaya devam etmektedir. Öğrencimizin elde ettiği bu önemli başarı, sadece sporcu öğrencilerimiz için değil, aynı zamanda tüm öğrencilerimiz için azmin ve emeğin karşılığını gösteren güçlü bir motivasyon kaynağıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, genç millî sporcularımızı her daim destekleyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesi olmak üzere, öğrencilerimizin ve bizlerin her zaman yanında olan Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve tüm Yükseköğretim Kurulu ailesine şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen Hocamıza, ÜNİLİG Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nın başarıyla düzenlenmesine sunduğu kıymetli katkılar ve üniversite sporlarının gelişimine yönelik değerli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen ve öğrencimizi yetiştiren kıymetli antrenörleri ile değerli akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum.
ÜNİLİG Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda iki altın madalya kazanarak bizlere büyük bir gurur yaşatan sevgili öğrencimiz İsmail Hacı Bekar’ı yürekten tebrik ediyor; kendisine başarılarla dolu bir üniversite hayatı ve spor kariyeri diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin