Reklam
Reklam
saganak yagis barajlara yaradi I45WDdT1 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Sağanak yağış barajlara yaradı

Samsun’da geçen hafta sonu etkili olan sağanak yağış barajlara yaradı. Bir ay önce yüzde 38,3 olan Samsun’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı’nda su seviyesi artarak yüzde 53,3’e yükseldi.

Bunaltıcı sıcakların etkili olduğu Samsun’da yeterli yağışların alınmaması sonucunda bazı barajların su seviyelerinde düşüş yaşanmıştı. 6-7 Temmuz’da Samsun’da kuvvetli yağış etkili oldu. Samsun’un doğu ilçeleri Salıpazarı’nda metrekareye 155 kilo, Terme ilçesinde 108 kilo ve Çarşamba ilçesinde ise 103,5 kilo yağış düştü. Yağışlar sonucunda Samsun’a içme suyu sağlayan Çakmak Barajı’nın su seviyesi yüzde 53,3’e çıktı.

Yağışlar sonucunda barajlarda oluşan su seviyeleri ise şöyle:

Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Hasan Uğurlu Barajı yüzde 46,1, Suat Uğurlu Barajı yüzde 34,2, Kızılırmak Nehri üzerindeki Altınkaya Barajı yüzde 69,1, Derbent Barajı yüzde 70,8, Vezirköprü Barajı yüzde 24,6, Duruçay Barajı yüzde 47,9, 19 Mayıs Barajı yüzde 79,5, Ladik Gölü yüzde 7,2.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda parkta silahli kavga 2 yarali 5tXyVOT5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da parkta silahlı kavga: 2 yaralı

Çorum’da bir parkta çıkan silahlı kavgada tabancayla vurulan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece saatlerinde Akpınar Caddesi’ndeki Namazgah Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta henüz bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla ateş açıldı. Olayda B.K. ve O.A. yaralandı. B.K.’nin kendi imkanlarıyla hastaneye gittiği öğrenilirken, O.A. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri park ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekiplerince parkta çalışma yapıldı. Silahlı kavgaya karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin