SAFTİD’den Festivale Önemli Katkı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2022 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

SAFTİD’den Festivale Önemli Katkı

Bu sene 23.sü düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yarın başlıyor. Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin (SAFTİD)  işbirliği ile düzenlenen Festivalin yan teması  ‘’Yerel Mutfak’’ Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan açıklamada; ’’Geleneksel olarak 22 yıldır düzenlenen Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 23.sü bu sene 8-11 Haziran tarihleri arasında Safranbolu Belediye’si ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin iş birliği ile düzenlenecek. Festival ana içeriğinin dışında her sene değişen Festival yan teması yapılan komisyon çalışmaları sonucunda bu sene “Yerel Mutfak” olarak belirlendi. Yerel Mutfak yan teması altında yapılacak tüm etkinlikler Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Safranbolu Soyut Kültürünün yaşatılması, ön plana çıkartılması ve gelecek nesillere kesintisiz olarak aktarılması için planlandı.

Son yılların yükselen trendi olan yerel mutfak teması festivalin birinci günü olan 8 Haziran Çarşamba günü saat 13,00 da Safranbolulu ev kadınlarının yüzyıllardır yaptıkları Safranbolu yemeklerinin reçetelerini ve geleneksel pişirme tekniklerini lisenin ve üniversitenin gastronomi bölümünde okuyan gençlere aktarmaları ve bu yerel lezzetlerin sunumu ve tadılması ile başlayacak. Conrad Otel İstanbul’ un Executive  Chef i Safranbolulu hemşehrimiz Ziya Çıkrıkçı’nın 9 Haziran Perşembe günü saat 13.00 da “ Safranbolu Yerel Mutfağına İstanbul’dan Profesyonel Bakış” başlıklı seminerinin ardından saat 18.00 da Safranbolu Yazıköy de Yazıköy kültürünün renkli ve lezzetli unsurlarından etli keşkek fırına verilecek ve saat 21.30 da Ulu Cami’den başlayacak olan “Safranbolu Gece Yürüyüşü “ etkinliği Kazdağlıoğlu Meydanında ikramlar ile  sonlanacak.  10 Haziran Cuma günü saat 11.00 da Yazıköy çamaşırhane önünde katılımcılar yerel kıyafet olan Feraceler ile karşılanacak, Gece boyunca pişen keşkek özel ritüeller ile fırından çıkartılacak ve tüm katılımcılar ile birlikte halk oyunları gösterileri eşliğinde tadımı yapılacak bu lezzetli etkinliğin ardından “Geçmişten Geleceğe Yazıköy” temalı Resim sergisi gezilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak Karabük ve Safranbolulu tüm hemşehrilerimizi festivalimizin etkinliklerine katılmaları için davet ediyoruz” denildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin