Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2022 14:15 tarihinde yayınlandı
0

SAFTİD’den Festivale Önemli Katkı

Bu sene 23.sü düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yarın başlıyor. Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin (SAFTİD)  işbirliği ile düzenlenen Festivalin yan teması  ‘’Yerel Mutfak’’ Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan açıklamada; ’’Geleneksel olarak 22 yıldır düzenlenen Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 23.sü bu sene 8-11 Haziran tarihleri arasında Safranbolu Belediye’si ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin iş birliği ile düzenlenecek. Festival ana içeriğinin dışında her sene değişen Festival yan teması yapılan komisyon çalışmaları sonucunda bu sene “Yerel Mutfak” olarak belirlendi. Yerel Mutfak yan teması altında yapılacak tüm etkinlikler Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Safranbolu Soyut Kültürünün yaşatılması, ön plana çıkartılması ve gelecek nesillere kesintisiz olarak aktarılması için planlandı.

Son yılların yükselen trendi olan yerel mutfak teması festivalin birinci günü olan 8 Haziran Çarşamba günü saat 13,00 da Safranbolulu ev kadınlarının yüzyıllardır yaptıkları Safranbolu yemeklerinin reçetelerini ve geleneksel pişirme tekniklerini lisenin ve üniversitenin gastronomi bölümünde okuyan gençlere aktarmaları ve bu yerel lezzetlerin sunumu ve tadılması ile başlayacak. Conrad Otel İstanbul’ un Executive  Chef i Safranbolulu hemşehrimiz Ziya Çıkrıkçı’nın 9 Haziran Perşembe günü saat 13.00 da “ Safranbolu Yerel Mutfağına İstanbul’dan Profesyonel Bakış” başlıklı seminerinin ardından saat 18.00 da Safranbolu Yazıköy de Yazıköy kültürünün renkli ve lezzetli unsurlarından etli keşkek fırına verilecek ve saat 21.30 da Ulu Cami’den başlayacak olan “Safranbolu Gece Yürüyüşü “ etkinliği Kazdağlıoğlu Meydanında ikramlar ile  sonlanacak.  10 Haziran Cuma günü saat 11.00 da Yazıköy çamaşırhane önünde katılımcılar yerel kıyafet olan Feraceler ile karşılanacak, Gece boyunca pişen keşkek özel ritüeller ile fırından çıkartılacak ve tüm katılımcılar ile birlikte halk oyunları gösterileri eşliğinde tadımı yapılacak bu lezzetli etkinliğin ardından “Geçmişten Geleceğe Yazıköy” temalı Resim sergisi gezilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak Karabük ve Safranbolulu tüm hemşehrilerimizi festivalimizin etkinliklerine katılmaları için davet ediyoruz” denildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda hafif ticari arac istinat duvarindan yan yola uctu 2 yarali OrN5RI2n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından düşmesi neticesinde 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Çorum kara yolu Hastane Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. idaresindeki 06 HB 7054 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kaldırıma çıkıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından yan yola düştü. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.Y. yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Sungurlu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin