Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2022 14:15 tarihinde yayınlandı
0

SAFTİD’den Festivale Önemli Katkı

Bu sene 23.sü düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yarın başlıyor. Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin (SAFTİD)  işbirliği ile düzenlenen Festivalin yan teması  ‘’Yerel Mutfak’’ Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan açıklamada; ’’Geleneksel olarak 22 yıldır düzenlenen Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 23.sü bu sene 8-11 Haziran tarihleri arasında Safranbolu Belediye’si ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin iş birliği ile düzenlenecek. Festival ana içeriğinin dışında her sene değişen Festival yan teması yapılan komisyon çalışmaları sonucunda bu sene “Yerel Mutfak” olarak belirlendi. Yerel Mutfak yan teması altında yapılacak tüm etkinlikler Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Safranbolu Soyut Kültürünün yaşatılması, ön plana çıkartılması ve gelecek nesillere kesintisiz olarak aktarılması için planlandı.

Son yılların yükselen trendi olan yerel mutfak teması festivalin birinci günü olan 8 Haziran Çarşamba günü saat 13,00 da Safranbolulu ev kadınlarının yüzyıllardır yaptıkları Safranbolu yemeklerinin reçetelerini ve geleneksel pişirme tekniklerini lisenin ve üniversitenin gastronomi bölümünde okuyan gençlere aktarmaları ve bu yerel lezzetlerin sunumu ve tadılması ile başlayacak. Conrad Otel İstanbul’ un Executive  Chef i Safranbolulu hemşehrimiz Ziya Çıkrıkçı’nın 9 Haziran Perşembe günü saat 13.00 da “ Safranbolu Yerel Mutfağına İstanbul’dan Profesyonel Bakış” başlıklı seminerinin ardından saat 18.00 da Safranbolu Yazıköy de Yazıköy kültürünün renkli ve lezzetli unsurlarından etli keşkek fırına verilecek ve saat 21.30 da Ulu Cami’den başlayacak olan “Safranbolu Gece Yürüyüşü “ etkinliği Kazdağlıoğlu Meydanında ikramlar ile  sonlanacak.  10 Haziran Cuma günü saat 11.00 da Yazıköy çamaşırhane önünde katılımcılar yerel kıyafet olan Feraceler ile karşılanacak, Gece boyunca pişen keşkek özel ritüeller ile fırından çıkartılacak ve tüm katılımcılar ile birlikte halk oyunları gösterileri eşliğinde tadımı yapılacak bu lezzetli etkinliğin ardından “Geçmişten Geleceğe Yazıköy” temalı Resim sergisi gezilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak Karabük ve Safranbolulu tüm hemşehrilerimizi festivalimizin etkinliklerine katılmaları için davet ediyoruz” denildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin