Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2022 14:15 tarihinde yayınlandı
0

SAFTİD’den Festivale Önemli Katkı

Bu sene 23.sü düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yarın başlıyor. Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin (SAFTİD)  işbirliği ile düzenlenen Festivalin yan teması  ‘’Yerel Mutfak’’ Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan açıklamada; ’’Geleneksel olarak 22 yıldır düzenlenen Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 23.sü bu sene 8-11 Haziran tarihleri arasında Safranbolu Belediye’si ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin iş birliği ile düzenlenecek. Festival ana içeriğinin dışında her sene değişen Festival yan teması yapılan komisyon çalışmaları sonucunda bu sene “Yerel Mutfak” olarak belirlendi. Yerel Mutfak yan teması altında yapılacak tüm etkinlikler Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Safranbolu Soyut Kültürünün yaşatılması, ön plana çıkartılması ve gelecek nesillere kesintisiz olarak aktarılması için planlandı.

Son yılların yükselen trendi olan yerel mutfak teması festivalin birinci günü olan 8 Haziran Çarşamba günü saat 13,00 da Safranbolulu ev kadınlarının yüzyıllardır yaptıkları Safranbolu yemeklerinin reçetelerini ve geleneksel pişirme tekniklerini lisenin ve üniversitenin gastronomi bölümünde okuyan gençlere aktarmaları ve bu yerel lezzetlerin sunumu ve tadılması ile başlayacak. Conrad Otel İstanbul’ un Executive  Chef i Safranbolulu hemşehrimiz Ziya Çıkrıkçı’nın 9 Haziran Perşembe günü saat 13.00 da “ Safranbolu Yerel Mutfağına İstanbul’dan Profesyonel Bakış” başlıklı seminerinin ardından saat 18.00 da Safranbolu Yazıköy de Yazıköy kültürünün renkli ve lezzetli unsurlarından etli keşkek fırına verilecek ve saat 21.30 da Ulu Cami’den başlayacak olan “Safranbolu Gece Yürüyüşü “ etkinliği Kazdağlıoğlu Meydanında ikramlar ile  sonlanacak.  10 Haziran Cuma günü saat 11.00 da Yazıköy çamaşırhane önünde katılımcılar yerel kıyafet olan Feraceler ile karşılanacak, Gece boyunca pişen keşkek özel ritüeller ile fırından çıkartılacak ve tüm katılımcılar ile birlikte halk oyunları gösterileri eşliğinde tadımı yapılacak bu lezzetli etkinliğin ardından “Geçmişten Geleceğe Yazıköy” temalı Resim sergisi gezilecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak Karabük ve Safranbolulu tüm hemşehrilerimizi festivalimizin etkinliklerine katılmaları için davet ediyoruz” denildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzka yonetim kurulu projeleri masaya yatirildi Kze9F4Hx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı

Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.

Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin