Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
0

SAFTİD, Karabük’e Gelen Depremzedelerin Bildirilmesini İstedi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Karabük’te konaklayan depremzedelerin Karabük İl Kültür ve Turizm müdürlüklerine bildirmelerini istedi.

SAFTİD tarafından yapılan açıklamada; Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde meydana gelen depremlerin ardından  barınmak için Karabük’e  gelen depremzedelerin karmaşa yaşanmaması ve yardımların doğru bir şekilde ulaşması için üyesi olan ve olmayan otel işletmelerinin, depremzedelere evlerini açan vatandaşların bir an önce İl Kültür ve Turizm müdürlüklerine bildirmeleri istendi.
Açıklamada şu ifadelere yer verdildi:
‘’Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak üyelerimizin tamamı ile nakti ve ayni yardımlara devam ediyoruz. Deprem bölgesinden şehrimize ulaşan depremzedelere, başta devletimizin sahip olduğu yurt ve misafirhaneler olmak üzere; otel sahiplerimizin desteği ile barınma imkanı restorant sahiplerimizin desteği ile de yemek servisi sağlıyoruz. Bu yardımları sağlar iken AFAD, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Karabük Valiliğimiz ile koordineli çalışıyoruz ve sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz.
Bunun yanında birçok hemşerimizin ve işletmecilerimizin özveri ile depremzedelerimizi misafir ettiğini biliyor ve takdir ediyoruz. İl genelinde karmaşa yaşanmaması, Karabük Valiliğimizin otellerimize ulaşan depremzedelerimizin varlığından ve sayısından haberdar olması, depremzedelerimize ihtiyaçları olan yardımların ve iaşelerin doğru bir şekilde ulaşması için; üyemiz olup bizi henüz bilgilendirmemiş ve üyemiz olmayan otel sahiplerimizin, otel işletmecilerimizin ve evini depremzedelerimize  açan hemşehrilerimizin acilen karabük il kültür ve turizm müdürlüğümüze ev sahipliği yaptıkları depremzedelerimizi bildirmeleri gerekmekte ve önem taşımaktadır.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin