SAFTİD, Karabük’e Gelen Depremzedelerin Bildirilmesini İstedi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
0
0

SAFTİD, Karabük’e Gelen Depremzedelerin Bildirilmesini İstedi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Karabük’te konaklayan depremzedelerin Karabük İl Kültür ve Turizm müdürlüklerine bildirmelerini istedi.

SAFTİD tarafından yapılan açıklamada; Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde meydana gelen depremlerin ardından  barınmak için Karabük’e  gelen depremzedelerin karmaşa yaşanmaması ve yardımların doğru bir şekilde ulaşması için üyesi olan ve olmayan otel işletmelerinin, depremzedelere evlerini açan vatandaşların bir an önce İl Kültür ve Turizm müdürlüklerine bildirmeleri istendi.
Açıklamada şu ifadelere yer verdildi:
‘’Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak üyelerimizin tamamı ile nakti ve ayni yardımlara devam ediyoruz. Deprem bölgesinden şehrimize ulaşan depremzedelere, başta devletimizin sahip olduğu yurt ve misafirhaneler olmak üzere; otel sahiplerimizin desteği ile barınma imkanı restorant sahiplerimizin desteği ile de yemek servisi sağlıyoruz. Bu yardımları sağlar iken AFAD, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Karabük Valiliğimiz ile koordineli çalışıyoruz ve sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz.
Bunun yanında birçok hemşerimizin ve işletmecilerimizin özveri ile depremzedelerimizi misafir ettiğini biliyor ve takdir ediyoruz. İl genelinde karmaşa yaşanmaması, Karabük Valiliğimizin otellerimize ulaşan depremzedelerimizin varlığından ve sayısından haberdar olması, depremzedelerimize ihtiyaçları olan yardımların ve iaşelerin doğru bir şekilde ulaşması için; üyemiz olup bizi henüz bilgilendirmemiş ve üyemiz olmayan otel sahiplerimizin, otel işletmecilerimizin ve evini depremzedelerimize  açan hemşehrilerimizin acilen karabük il kültür ve turizm müdürlüğümüze ev sahipliği yaptıkları depremzedelerimizi bildirmeleri gerekmekte ve önem taşımaktadır.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsusunu kurtarmak isterken yanginin ortasinda kaldi FxxIZpEp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşusunu kurtarmak isterken yangının ortasında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Melikgazi Mahallesi Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu M.Ö. durumu kontrol etmek evin arka kapısını kırıp içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren ekipler, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu M.Ö.’ye ulaştı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan M.Ö. ambulansla hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin