blank
Berkay Doğan tarafından
17 Mart, 2025 10:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SafranTech Takımı FRC 2025 Türkiye Şampiyonu Oldu

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech Teknoloji Takımı, FRC 2025 Ankara Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda 14-16 Mart tarihlerinde düzenlenen FRC 2025 ReefScape yarışmasında mücadele eden 8777 SafranTech Takımı, sıralama maçlarını geçerek finallere yükseldi. Finalde rakiplerini 2-0 mağlup eden ekip, şampiyonluk kupasını kaldırarak Karabük’e gurur yaşattı.

Öğrenciler, mühendislik becerileri ve stratejik oyun zekalarıyla jüri ve izleyicilerden tam not aldı. ReefScape teması çerçevesinde robotlarını titizlikle tasarlayan SafranTech ekibi, mesleki eğitimin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, şampiyon olan takımı tebrik ederek, "Bu başarı, geleceğimiz için büyük bir umut kaynağıdır. Öğrencilerimizin azmi tüm gençlere ilham olacaktır" dedi.

SafranTech ekibi, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, yeni başarılar için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Ağustos, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Sadri Artunç Caddesi’nde İmar Yolu Genişletiliyor

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeni Mahalle Sadri Artunç Caddesi’nde 1/1000 ölçekli imar planı kapsamında öngörülen imar yolu genişletme çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kapsamında yol güzergâhında sanat yapılarının inşası da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalar tamamlandığında bölgede trafik akışının daha düzenli ve güvenli hale geleceğini belirtti. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Kent ulaşımını rahatlatmak ve modern şehirleşme hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin