SAFRANTECH EC Takımı TEKNOFEST'ten Ödülle Döndü - Karabük Haber Postası
66fe82b12b79a
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2024 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

SAFRANTECH EC Takımı TEKNOFEST’ten Ödülle Döndü

Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Bayraktar TB2, Akıncı, Hürkuş gibi hava araçlarının gösteride sahne aldığı ve 45 ana alanda yüzlerce derece alan takımların katılımı ile düzenlenen 2024 TEKNOFEST Festivali’nde Karabük’ü  temsilen 2 kategoride (performans ve İvmelenme) 2 Türkiye  İkinciliği kazanan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SAFRANTECH EC Elektrikli araç takımı da yer aldı.

Ayakları yere basmayan festivalde Karabük’ü  Ahi Evran MTAL öğretmenleri Cumhur Torun, Muhammed Demir, öğrenci olarak Yusuf Turgut, Berkant Kazangirler, Berenalp Gümüştaş ve idareci olarak Okul Müdürü Muammer Demirtaş temsil ediyor.

Düzenlenen festivalde SAFRANTECH EC takımına kupa, madalya, başarı belgesi ve 80 Bin TL para ödülü verildi. 

Dünyanın en büyük teknoloji festivali  TEKNOFEST’te yer aldıklarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, başarılarından dolayı SAFRANTECH EC takımını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cscscs
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Yetenek Taraması Programı Başladı

Karabük’te, Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında başladı. Program, Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda uygulanmaya konuldu.

Çocukların sportif potansiyellerinin bilimsel yöntemlerle analiz edilerek uygun branşlara yönlendirilmesini amaçlayan program kapsamında çeşitli testler gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları, çalışmaları yerinde inceleyerek antrenörlerden bilgi aldı. Güven, çocukların erken yaşta doğru spor branşlarına yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Program çerçevesinde öğrencilerin hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülürken, elde edilen veriler doğrultusunda en uygun spor dallarına yönlendirme yapılması hedefleniyor.

Yetenek taramasına katılan öğrenciler ve aileleri ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin