Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2023 16:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAFRANTECH Aracı TEKNOFEST’te Türkiye 3.’sü Oldu

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen Safrantech Elektrikli Aracı, TEKNOFEST yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech Teknoloji Takımı öğrencileri; öğretmenlerinin rehberliğinde, milli teknolojinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e kendi imal ettikleri elektrikli araba ile TÜBİTAK Gebze Kampüsü içerisinde düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışma çerçevesinde “Enerji Verimliliği” ve “İvmelenme” yarışları olmak üzere 2 yarışma yapıldı. Yarışma sonucunda SafranTech EC takımı “İvmelenme Yarışmasında” rakiplerini eleyerek Türkiye 3.'sü oldu. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde Liselerarası Elektrikli Araç Yarışmasına 513 takım başvuruda bulunurken, bu takımların 45’i TÜBİTAK Gebze Kampüsündeki yarışmaya katılmaya hak kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Elektrikli araçların dünya üzerinde enerji verimliliği anlamında büyük kazanımlar getireceği ifade edilmektedir. Bu yarışmalar için harcanan emeğin çok değerli ve yüksek ölçekte karşılık bulduğunu, hem gençlerimizin hayatlarında hem de ülkemizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda çok önemli sonuçlar ortaya çıkardığını gözlemliyoruz. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi çerçevesinde, Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini geliştirmek amacıyla etki gücü yüksek program ve projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak gençlerimizin yetiştirilmesinde gayret sarf ediyoruz. Bu bilinç ve anlayışla gençlerimizle sık sık bir araya geliyor, onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Bu güzel sonuçla bizleri gururlandıran gençlerimize, kıymetli öğretmenlerimize idarecilerimize tüm paydaşlarımıza ve Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı'ya teşekkür ediyorum. Gençlerimize üzerinde çalıştıkları projelerde üstün başarılar diliyorum" diye konuştu. (Nurettin Acar)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.